Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto jest bardzo delikatne, aromatyczne, kwaskowato-słodkie..........SMACZNEGO!!!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5306
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 856
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11733
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5062
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1317
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5306
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 856
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11733
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5062
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1317
Składniki
jajka, cukier, aromat rumowy, miękką margarynę mikserem ucierać z 4 minuty na dużych obrotach,wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i krótko połączyć składniki na dość gęste ciasto forma 29x16 cm wyłożona papierem do pieczenia, ciasto rozsmarować w formie, na wierzch powkładać większe kawałki obranego rabarbaru, posypać cukrem piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 50 minut, do suchego patyczka, upieczone ciasto dobrze wystudzić w formie na wierzchu wystudzonego ciasta poukładać pokrojone na plastry truskawki, wlać tężejącą galaretkę rozmieszaną w 450 ml gorącej wody, schować do lodówki na kilka godzin