Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto jest bardzo delikatne, aromatyczne, kwaskowato-słodkie..........SMACZNEGO!!!
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 323
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 104
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 145
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 323
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 104
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 145
Składniki
jajka, cukier, aromat rumowy, miękką margarynę mikserem ucierać z 4 minuty na dużych obrotach,wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i krótko połączyć składniki na dość gęste ciasto forma 29x16 cm wyłożona papierem do pieczenia, ciasto rozsmarować w formie, na wierzch powkładać większe kawałki obranego rabarbaru, posypać cukrem piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 50 minut, do suchego patyczka, upieczone ciasto dobrze wystudzić w formie na wierzchu wystudzonego ciasta poukładać pokrojone na plastry truskawki, wlać tężejącą galaretkę rozmieszaną w 450 ml gorącej wody, schować do lodówki na kilka godzin