Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy sezon na owoce jest w pełni, ciasto z rabarbarem na oleju na dużą blachę doskonale się sprawdzi jako lekki deser. Jest proste w przygotowaniu, a w dodatku nie potrzebujesz dużej liczby składników. To puszyste ciasto sprawdzi się zarówno do herbaty, jak i kawy.
Forma do ciasta 25x36 cm
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 5980
Truskawki i rabarbar to sprawdzone połączenie, a gdy dodamy do tego towarzyst...
Odsłon: 4270
Przepis jest prosty. Można z niego wykonać drożdżówki, bułeczki jak i ciasta...
Odsłon: 3756
Pyszna sałatka ziemniaczana z rzodkiewką , ogórkiem i zieloną pietruszką idea...
Odsłon: 41
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 62
Przepyszna tradycyjna szarlotka przepis pochodzi ze starego babcinego zeszytu .
Odsłon: 472
Soczysty kurczak, ciągnący się ser, aromatyczny koperek i chrupiąca panierka...
Odsłon: 1585
Dzisiaj zapraszam na szybką, smaczną, efektowną i zdrową przekąskę, która ide...
Odsłon: 380
Pyszna sałatka ziemniaczana z rzodkiewką , ogórkiem i zieloną pietruszką idea...
Odsłon: 41
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 62
Przepyszna tradycyjna szarlotka przepis pochodzi ze starego babcinego zeszytu .
Odsłon: 472
Soczysty kurczak, ciągnący się ser, aromatyczny koperek i chrupiąca panierka...
Odsłon: 1585
Dzisiaj zapraszam na szybką, smaczną, efektowną i zdrową przekąskę, która ide...
Odsłon: 380
Składniki
Do miski przesiej mąkę pszenną wraz z proszkiem do pieczenia. Zostaw na później. Jajka w temperaturze pokojowej włóż do wysokiego naczynia lub umieść w misie malaksera. Zacznij miksować na wysokich obrotach. Kiedy lekko się spieni, dodaj obydwa rodzaje cukrów i dalej ubijaj przez kilka minut.
Cienkim strumieniem zacznij dodawać olej, cały czas miksując. Na końcu zmniejsz obroty do minimum i wsypuj mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Rób to łyżka po łyżce. Na końcu miksuj krótko do połączenia się składników.
Teraz przygotuj rabarbar. Usuń twarde końce i liście. Opłucz delikatnie pod bieżącą wodą i osusz. Łodygi pokrój na plasterki. Formę do ciasta (25x36 cm) wyłóż papierem do pieczenia. Przelej przygotowane ciasto i ułóż równomiernie łodygi rabarbaru.
Piecz ciasto w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza przez około 35-40 minut, do tzw. suchego patyczka. Wyjmij ciasto z piekarnika i ostudź. Posyp cukrem pudrem.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto Shrek
Desery
Świtezianka
Desery
Ciasto Werona
Desery
Deser chia z mango
Ciasto Shrek
Proponuję dziś przepis na słynne ciasto Shrek, z którym jest jeden problem, a...
Odsłon: 63
Świtezianka
Ciasto Świtezianka to poniekąd klasyczny, „babciny” jabłecznik. Kryje w sobie...
Odsłon: 1604