Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyrządzenie szybkiego i pysznego ciasta do niedzielnej kawy lub na wizytę niespodziewanych gości nie musi sprawiać problemu. Ciasto z rabarbarem to najłatwiejsza forma zaskoczenia wszystkich domowników. Jest niezwykle szybkie i proste w przygotowaniu. Ta faza zajmuje mniej niż 10 minut! Kwaskowaty rabarbar nadaje mu wyrazistości, ale z powodzeniem można go zastąpić także innymi, ulubionymi owocami.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 885
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1802
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6331
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 885
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1802
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6331
Składniki
Jajka ubij w całości z cukrem na puszystą, jasną masę. Dodaj esencję waniliową i olej. Wymieszaj wszystko do połączenia składników.
Dodaj przesiane przez sitko mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszaj. Rabarbar umyj, osusz i pokrój w kostkę.
Blaszkę o wymiarach 25 x 36 cm wyłóż papierem do pieczenia. Wylej na nią ciasto i posyp pokrojonym rabarbarem.
Piekarnik nagrzej do 180 st. Celsjusza. Piecz ciasto przez 35 minut lub do suchego patyczka. Ciasto z rabarbarem – najłatwiejsza forma podania to posypanie cukrem pudrem.