Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto z rurkami bez pieczenia

Ciasto z rurkami bez pieczenia

Autor:

Przepisów i artykułów: 38 Ocena: 1103

Dodano:

Odsłon: 12762

Przepis na ciacho z rurkami, bez pieczenia. Jest ono lekkie i puszyste i kremowe. Łatwe i szybkie w przygotowaniu..

Składniki

  • śmietanka kremówka 30% (600 ml.)
  • mascarpone (500 g)
  • cukier puder (4 łyżki)
  • sok z cytryny (2 łyżki)
  • rurki z kakaowym nadzieniem (około 300 g)
  • herbatniki kakaowe ( 1 duże opakowanie = około 35 szt.)
  • czekolada mleczna (90 g)
  • kremówka (100 ml.)
  • foremka 24x24cm.
> 6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Ciasto z rurkami bez pieczenia

Przygotowanie

  1. PRZYGOTOWANIE FOREMKI:
    Foremkę wykładamy papierem do pieczenia (tylko dno) i układamy w niej herbatniki.

  2. KREM:
    Dobrze schłodzone kremówkę i mascarpone miksujemy aż uzyskamy gęsty krem. Dodajemy cukier puder i sok z cytryny cały czas miksując.

    Wykładamy na herbatniki połowę kremu i układamy ściśle obok siebie rurki.

    Wykładamy resztę masy kremowej, układamy herbatniki i wstawiamy do lodówki na kilka godzin (mi wystarczyły 2 godz.)

  3. POLEWA:
    Śmietankę kremówkę mocno podgrzewamy i dodajemy posiekana czekoladę. Mieszamy dokładnie aż składniki się połączą. Polewamy górę ciasta i wstawiamy do lodówki na około pół godzinki, aby polewa stężała.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń