Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bez użycia mąki, można zrobić znakomity biszkopt który przełożony masą z serków Danio, może być dekoracją na naszym Świątecznym stole i nie tylko.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 658
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12388
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 658
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12388
Składniki
1. Białka ubijamy na sztywno.
2. Stopniowo dodajemy cukier.
3. Następnie po jednym żółtku
4. Budynie mieszamy z proszkiem do pieczenia.
5. Do masy jajecznej powoli dodajemy budynie.
6. Ciasto wykładamy na blaszkę 25 x 36 i pieczemy ok. 40 minut w 180˚C.
7. Galaretkę rozpuszczamy w szklance gorącej wody i studzimy.
8. Śmietanę ubijamy mikserem.
9. Do śmietany dodajemy stopniowo serki a następnie wlewamy galaretkę i jeszcze chwilę miksujemy
10. Wystudzony biszkopt przekrawamy na 2 blaty.
11. Jeden blat układamy w formie której piekliśmy ciasto.
12. Na ciasto wylewamy masę
13. Masę przykrywamy drugim blatem.
14. Wierzch ciasta smarujemy dżemem.
15. Na koniec posypujemy migdałami.
16. Wstawiamy do lodówki na co najmniej 3 godziny. 17. Ciasto gotowe. 18. Smacznego