Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegańskie ciasto czekoladowe z siemieniem lnianym, bez dodatku rafinowanego cukru to znakomity pomysł na deser lub słodką przekąskę do kawy. Ciasto jest banalnie proste w przygotowaniu, wystarczy zmiksować ze sobą wszystkie składniki i upiec. Do przyozdobienia ciasta możesz użyć ulubionych owoców, my zdecydowaliśmy się na sezonowe: truskawki, jeżyny, maliny i borówki amerykańskie.
Tortownica o średnicy 20 cm
Śmietankowiec to lekkie, kolorowe ciasto, które idealnie sprawdzi się na letn...
Odsłon: 11520
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 296
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 552
Tradycyjne rolady wieprzowe to przepis wywodzący się z Niemiec. Mięso nadziew...
Odsłon: 10489
Śmietankowiec to lekkie, kolorowe ciasto, które idealnie sprawdzi się na letn...
Odsłon: 11520
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 296
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 552
Tradycyjne rolady wieprzowe to przepis wywodzący się z Niemiec. Mięso nadziew...
Odsłon: 10489
Składniki
Siemię i migdały zmiksuj na proszek.
Do dużej miski wsyp kakao, proszek do pieczenia, zmiksowane migdały i siemię lniane. Całość dokładnie wymieszaj.
Połącz ze sobą napój roślinny, olej, syrop klonowy i wodę. Następnie przelej do miski ze suchymi składnikami. Wymieszaj za pomocą sylikonowej szpatułki.
Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia i przelej ciasto.
Piecz w 160 stopniach Celsjusza przez 60 minut, do „suchego patyczka”. Gotowe odstaw do całkowitego wystudzenia.
Przygotuj polewę. W kąpieli wodnej lub w mikrofalówce roztop czekoladę wraz z olejem kokosowym. Jeśli polewa będzie gładka i lśniąca, polej nią wierzch ciasta. Gdy zastygnie, poukładaj na cieście umyte i osuszone sezonowe owoce.