Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegańskie ciasto czekoladowe z siemieniem lnianym, bez dodatku rafinowanego cukru to znakomity pomysł na deser lub słodką przekąskę do kawy. Ciasto jest banalnie proste w przygotowaniu, wystarczy zmiksować ze sobą wszystkie składniki i upiec. Do przyozdobienia ciasta możesz użyć ulubionych owoców, my zdecydowaliśmy się na sezonowe: truskawki, jeżyny, maliny i borówki amerykańskie.
Tortownica o średnicy 20 cm
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2550
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3164
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102039
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6427
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2550
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3164
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102039
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6427
Składniki
Siemię i migdały zmiksuj na proszek.
Do dużej miski wsyp kakao, proszek do pieczenia, zmiksowane migdały i siemię lniane. Całość dokładnie wymieszaj.
Połącz ze sobą napój roślinny, olej, syrop klonowy i wodę. Następnie przelej do miski ze suchymi składnikami. Wymieszaj za pomocą sylikonowej szpatułki.
Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia i przelej ciasto.
Piecz w 160 stopniach Celsjusza przez 60 minut, do „suchego patyczka”. Gotowe odstaw do całkowitego wystudzenia.
Przygotuj polewę. W kąpieli wodnej lub w mikrofalówce roztop czekoladę wraz z olejem kokosowym. Jeśli polewa będzie gładka i lśniąca, polej nią wierzch ciasta. Gdy zastygnie, poukładaj na cieście umyte i osuszone sezonowe owoce.