Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z suszonymi śliwkami i czekoladą.
Zagotować śliwki w 250 ml wody.Gotować na małym ogniu przez 3 minuty. Dodać 1 łyżeczke sody i odstawić z ognia do ostudzenia.
Zmiksować masło z cukrem na puszysty krem. Stopniowo dodawać jajka, cały czas ubijając.Następnie wymieszać z przesianą mąką z płaską łyżeczką proszku do pieczenia i sody, oraz z przestudzonymi śliwkami wraz z zalewą.Na koniec dodać startą na grubych oczkach czekolade.
Ciasto wlać do przygotowanej formy 23X26.Piec przez 40 - 45 minut w temperaturze 180st.
U mnie po wyjęciu posypane cappuccino w proszku
Danie obiadowe na piątek czyli naleśniki ze szpinakiem, cukinią, serem i fetą...
Odsłon: 177
Dziś kolejna propozycja obiadowa i to taka na szybko. A są to polędwiczki wie...
Odsłon: 137
Pyszne ogórki z kurkumą do słoików przepis na 4 słoiki
Odsłon: 2245
Danie obiadowe na piątek czyli naleśniki ze szpinakiem, cukinią, serem i fetą...
Odsłon: 177
Dziś kolejna propozycja obiadowa i to taka na szybko. A są to polędwiczki wie...
Odsłon: 137
Pyszne ogórki z kurkumą do słoików przepis na 4 słoiki
Odsłon: 2245
Składniki
Zagotować śliwki w 250 ml wody.Gotować na małym ogniu przez 3 minuty. Dodać 1 łyżeczke sody i odstawić z ognia do ostudzenia.
Zmiksować masło z cukrem na puszysty krem. Stopniowo dodawać jajka, cały czas ubijając.Następnie wymieszać z przesianą mąką z płaską łyżeczką proszku do pieczenia i sody, oraz z przestudzonymi śliwkami wraz z zalewą.Na koniec dodać startą na grubych oczkach czekolade.
Ciasto wlać do przygotowanej formy 23X26.Piec przez 40 - 45 minut w temperaturze 180st.
U mnie po wyjęciu posypane cappuccino w proszku
Przepisy Desery
Desery
Mój mocno bakaliowy keks
Desery
Krucha szarlotka
Desery
Bułeczki z malinami, imbirem i kardamonem
Desery
Rolada marengowa z bitą śmietaną jagodami i porzeczkami
Mój mocno bakaliowy keks
Bardzo lubię takie oto keksy. Mój keks który polecam jest delikatny ,wilgotny...
Odsłon: 81
Krucha szarlotka
Szybka i krucha szarlotka, każdy może ją upiec.
Odsłon: 215