Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon truskawkowy rozpoczęty, proponuję delikatne ciasto z tymi owocami.
Jajka wybić dodać cukier i ubić na puszysto. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Masę jajeczną połączyć z produktami sypkimi, delikatnie mieszając. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 36 x 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać przygotowane ciasto, wstawić do piekarnika i piec 20 minut lub do suchego patyczka.
2 galaretki rozpuścić w 1 szklance gorącej gotowanej wody, pozostawić do stężenia. Następne 2 galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody, pozostawić do stężenia.
Upieczone ciasto podzielić na połowę. Truskawki umyć, obrać, połowę zblendować. Gdy galaretki rozpuszczone w 1 szklance wody zaczynają krzepnąć, dodać zblendowane truskawki, serki homogenizowane, wymieszać i wyłożyć na połowę ciasta.
Przykryć drugą połową. pozostałe truskawki pokroić na połowę i ułożyć na cieście.
Zalać następnymi krzepnącymi galaretkami.
Wstawić do lodówki do schłodzenia na 4 godziny.Pokroić na porcje.
Czas na świeże truskawki w sam raz, dlatego dziś smaczne, kruche ciasto z...
Odsłon: 18426
Prosty i szybki przepis na ciasto na pizzę! Ja jako laik w pieczeniu i gotowa...
Odsłon: 34
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 10465
Sernik ma różne oblicza. Wolisz ten ciężki, wilgotny, lekko kwaskowy? Czy kre...
Odsłon: 354
Delikatne, mięciutkie, pachnące śliwką i marcepanem. Stary domowy przepis któ...
Odsłon: 113
Prosty i szybki przepis na ciasto na pizzę! Ja jako laik w pieczeniu i gotowa...
Odsłon: 34
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 10465
Sernik ma różne oblicza. Wolisz ten ciężki, wilgotny, lekko kwaskowy? Czy kre...
Odsłon: 354
Delikatne, mięciutkie, pachnące śliwką i marcepanem. Stary domowy przepis któ...
Odsłon: 113
Składniki
Jajka wybić dodać cukier i ubić na puszysto. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Masę jajeczną połączyć z produktami sypkimi, delikatnie mieszając. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 36 x 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać przygotowane ciasto, wstawić do piekarnika i piec 20 minut lub do suchego patyczka.
2 galaretki rozpuścić w 1 szklance gorącej gotowanej wody, pozostawić do stężenia. Następne 2 galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody, pozostawić do stężenia.
Upieczone ciasto podzielić na połowę. Truskawki umyć, obrać, połowę zblendować. Gdy galaretki rozpuszczone w 1 szklance wody zaczynają krzepnąć, dodać zblendowane truskawki, serki homogenizowane, wymieszać i wyłożyć na połowę ciasta.
Przykryć drugą połową. pozostałe truskawki pokroić na połowę i ułożyć na cieście.
Zalać następnymi krzepnącymi galaretkami.
Wstawić do lodówki do schłodzenia na 4 godziny.Pokroić na porcje.
Przepisy Desery
Desery
MLECZNE CIASTO Z MALINAMI ( EKSPRESOWE )
Desery
Pancakes jogurtowe
Desery
EKSPRESOWE CIASTO Z BIAŁEK Z MALINAMI
Desery
Tarta owocowa
MLECZNE CIASTO Z MALINAMI ( EKSPRESOWE )
Latem zawsze mamy ochotę na szybkie ciasta z sezonowymi owocami. Większość cz...
Odsłon: 112
Pancakes jogurtowe
pyszne puszyste Pancakes jogurtowe
Odsłon: 41