Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
super, letni deser, owoce jakie dodajemy możemy zmieniać zależnie od sezonu
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 32
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 44
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 278
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 32
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 44
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 278
Składniki
1. rozpuścić 1 galaretkę truskawkową i 1 cytrynową (osobno), każdą w 1 szkl wrzątku, odstawić do zastygnięcia, żelatynę namoczyć w kilku łyżkach zimnej wody, 2. dno formy wyłożyć papierem a następnie biszkoptami, 3. do naczynia przełożyć serki, dodać jogurt, doprawić cukrem wg naszego smaku, zastygnięte galaretki pokroić w kostkę, rozpuścić żelatynę (wstawić kubek z namoczoną żelatyną do naczynia z gorącą woda, mieszać aż się rozpuści), 4. do sera dodać zimną ale płynną żelatynę, wymieszać, dodać pokrojone galaretki (można dodać też garść rodzynek), wymieszać, wyłożyć na biszkopty, wyrównać, na wierzch ułożyć truskawki, 5. rozpuścić galaretkę truskawkową w 1 1/3 szkl wrzątku, odstawić, jak zacznie tężeć, wylać na truskawki, wstawić do lodówki do schłodzenia, smacznego