Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w ustach, jogurtowej pianki. Ciasto jest naprawdę pyszne. Polecam, tym bardziej, że ciasto jest bardzo proste w przygotowaniu i nie trzeba go piec.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14008
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15828
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6409
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14008
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15828
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6409
Składniki
Truskawkowe galaretki wymieszać z 800ml wrzątku, odłożyć do ostudzenia.
Biszkopt – jajka rozbić, oddzielając białka od żółtek. Białka ubić z połową szklanki cukru i 2 cukrami waniliowymi. Do piany wmieszać żółtka, potem mąkę i proszek do pieczenia. Blachę o wymiarach około 20x30cm wyłożyć papierem do pieczenia i wylać na nią ciasto. Piec około 20 minut w 180stopniach.
Jogurtowa pianka - Cytrynową galaretkę i żelatynę rozpuścić w 200ml wody i zostawić do wystygnięcia. Jogurt zmiksować z jasną galaretką i żelatyną na gładką masę. Masę jogurtową wyłożyć na zimny biszkopt. Gdy stężeje, rozłożyć na niej pokrojone truskawki. Na truskawki wylać tężejącą galaretkę.
Ciasto wstawić do lodówki, aby zupełnie stężało.