Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w ustach, jogurtowej pianki. Ciasto jest naprawdę pyszne. Polecam, tym bardziej, że ciasto jest bardzo proste w przygotowaniu i nie trzeba go piec.
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 1672
Kopytka jaglane z pomidorowym sosem to świetny pomysł na codzienny obiad. Wyc...
Odsłon: 18583
Kto nie lubi tradycyjnej sałatki jarzynowej? Tym razem proponujemy trochę inn...
Odsłon: 6270
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1133
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 1672
Kopytka jaglane z pomidorowym sosem to świetny pomysł na codzienny obiad. Wyc...
Odsłon: 18583
Kto nie lubi tradycyjnej sałatki jarzynowej? Tym razem proponujemy trochę inn...
Odsłon: 6270
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1133
Składniki
Truskawkowe galaretki wymieszać z 800ml wrzątku, odłożyć do ostudzenia.
Biszkopt – jajka rozbić, oddzielając białka od żółtek. Białka ubić z połową szklanki cukru i 2 cukrami waniliowymi. Do piany wmieszać żółtka, potem mąkę i proszek do pieczenia. Blachę o wymiarach około 20x30cm wyłożyć papierem do pieczenia i wylać na nią ciasto. Piec około 20 minut w 180stopniach.
Jogurtowa pianka - Cytrynową galaretkę i żelatynę rozpuścić w 200ml wody i zostawić do wystygnięcia. Jogurt zmiksować z jasną galaretką i żelatyną na gładką masę. Masę jogurtową wyłożyć na zimny biszkopt. Gdy stężeje, rozłożyć na niej pokrojone truskawki. Na truskawki wylać tężejącą galaretkę.
Ciasto wstawić do lodówki, aby zupełnie stężało.