Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjnie smaczne a do tego bardzo proste w przygotowaniu ciasto truskawkowe z kokosem, bez pieczenia, to świetny deser dla wszystkich wielbicieli truskawek i kokosu. Wszystkie składniki ciasta doskonale się ze sobą komponują, tworząc idealny smakołyk na upalne dni.
Prosty sernik na zimno z sera z wiaderka i kremówki, przyozdobiony różowymi w...
Odsłon: 6793
Bardzo proste do zrobienia ciasteczka. Bardzo smaczne, no i domowe. Takie bab...
Odsłon: 604
Pieczone kotlety są zdrowsze od smażonych. Te są z dodatkiem płatków owsianyc...
Odsłon: 88
Ta zupa jest bardzo sycąca, bardzo pożywna. Mięso, warzywa, makaron. Smak i z...
Odsłon: 77
Prosty sernik na zimno z sera z wiaderka i kremówki, przyozdobiony różowymi w...
Odsłon: 6793
Bardzo proste do zrobienia ciasteczka. Bardzo smaczne, no i domowe. Takie bab...
Odsłon: 604
Pieczone kotlety są zdrowsze od smażonych. Te są z dodatkiem płatków owsianyc...
Odsłon: 88
Ta zupa jest bardzo sycąca, bardzo pożywna. Mięso, warzywa, makaron. Smak i z...
Odsłon: 77
Składniki
Białą czekoladę łamiemy na kawałki a następnie rozpuszczamy w garnku na małym płomieniu, cały czas mieszając. Rozpuszczoną czekoladę dokładnie studzimy. Umyte i obrane z szypułek truskawki kroimy na połówki. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy stopniowo wystudzoną czekoladę. Do masy wsypujemy wiórki kokosowe i wszystko delikatnie mieszamy łyżką. Tak przygotowaną masę dzielimy na trzy równe części.
Na dnie tortownicy wyłożonej folią aluminiową układamy pierwszą warstwę biszkoptów. Na biszkopty przekładamy jedną część masy i dokładnie ją rozsmarowujemy. Na masie kokosowej układamy połówki truskawek jedna obok drugiej. Na truskawkach rozprowadzamy drugą warstwę masy kokosowej, a na masie układamy pozostałe biszkopty. Na biszkoptach rozsmarowujemy ostatnią część masy. Wierzch ciasta dekorujemy drugą warstwę truskawek. Tak przygotowane ciasto wstawiamy do lodówki na na całą noc.