Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i bardzo proste ciasto z truskawkami.Do ciasta można dodać także inne owoce sezonowe i np.rabarbar.Ciasto wychodzi puszyste i wilgotne.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2059
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421343
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2043
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2059
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421343
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2043
Składniki
Do miski wbijamy jajka dodajemy cukier i ucieramy dokładnie.Następnie dodajemy kefir i olej.Miksujemy aż składniki się połączą.Dodajemy mąkę przesianą i proszek do pieczenia i ponownie miksujemy.Blaszkę o wymiarach 35x25 cm wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy naszą zmiksowaną masę .Na masie układamy truskawki mogą być pokrojone na pół a jak są małe truskawki to w całości.Na wierzchu posypujemy cukrem waniliowym. Blaszkę z ciastem wstawiamy do nagrzanego do 180C piekarnika i pieczemy ok.30-35 minut -funkcja góra-dół.Przed podaniem można posypać jeszcze cukrem pudrem ale niekoniecznie. SMACZNEGO!!!