Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli jest sezon na truskawki tradycyjnie robię to ciasto!:) Jest delikatne, puszyste oraz bardzo smaczne:) Koniecznie wypróbujcie ten przepis:)
Tortownica 26 cm, blender, mikser
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 505
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 803
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 505
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 803
Składniki
Herbatniki rozkruszyć i połączyć z roztopionym masłem. Następnie wyłożyć na dno tortownicy.
Śmietankę ubić na sztywno. Galaretki rozpuścić w 200 ml gorącej wody a ok 400 g truskawek zblendować z cukrem pudrem. Przestygnięte galaretki przelać do zblendowanych truskawek a następnie przelać całość do śmietanki partiami. Wymieszaną masę wylać na herbatniki i odstawić do lodówki na 20 minut by masa trochę zastygła. Po tym czasie wyjmujemy ciasto z lodówki i układamy na wierzch ciasta pozostałe 300 gram truskawek. Ciasto wkładamy z powrotem do lodówki na 2-3 godziny i po tym czasie można się ciastem delektować:)