Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjne, szybkie do wykonania ciasto z tylko trzech składników. Niezwykle prosty i smakowity sposób na wykorzystanie ciasta francuskiego. Robi się je niezwykle szybko, niestety trzeba na nie trochę poczekać, aby dobrze schłodziło się w lodowce, ale uwierzcie mi, ze warto. Będzie idealnym dodatkiem do kawy i herbaty.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 30594
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9672
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2162
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4160
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 868
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 30594
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9672
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2162
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4160
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 868
Składniki
PRZYGOTOWAĆ FORMĘ, W KTÓREJ UKŁADAĆ BĘDZIEMY CIASTO. PROPONUJE KEKSOWKE. WYMIERZYĆ DŁUGOŚĆ FORMY. Z CIASTA FRANCUSKIEGO WYKROIĆ PASKI O DŁUGOŚCI PRZYGOTOWANEJ FORMY I O GRUBOŚCI 1 – 1.5 CM. (TAK JAK POKAZUJE TO NA FILMIE) PASKI UŁOŻYĆ NA FORMIE DO PIECZENIA, WYŁOŻONEJ PAPIEREM DO PIECZENIA. PIEC W PIEKARNIKU NAGRZANYM DO TEMPERATURY 220 ST. C PRZEZ OKOŁO 15 MINUT. CIASTO PO UPIECZENIU MA MIEC ŁADNY ZŁOCISTY KOLOR. UPIECZONE PALUSZKI WYSTUDZIC NA KRATCE.
W MISCE UBIĆ ŚMIETANĘ, POD KONIEC DODAĆ SŁODZONE MLEKO I WYMIESZAĆ NA GŁADKI KREM. KEKSOWKE WYŁOŻYĆ FOLIA SPOŻYWCZA. NA DNO KEKSOWKI WYŁOŻYĆ CIENKA WARSTWĘ KREMU I UŁOŻYĆ NA NIM WYSTUDZONE PALUSZKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO.
***ZACHOWAĆ 2 PALUSZKI DO POKRUSZENIA NA GOTOWYM CIEŚCIE ORAZ 2-3 ŁYŻKI KREMU DO JEGO WYSMAROWANIA.*** NA WARSTWĘ CIASTA PONOWNIE WYŁOŻYĆ WARSTWĘ KREMU. CZYNNOŚĆ POWTARZAĆ NAPRZEMIENNIE DO WYKOŃCZENIA SKŁADNIKÓW. NA KONIEC CIASTO PRZYKRYĆ NADMIAREM FOLII I WSTAWIĆ DO LODÓWKI NA KILKA GODZIN, NAJLEPIEJ NA NOC. GOTOWE CIASTO PRZEŁOŻYĆ NA PÓŁMISEK LUB PATERE, ZDJĄĆ FOLIE I WYSMAROWAĆ, GORE I BOKI ZACHOWANYM KREMEM. NA KONIEC POKRUSZYĆ 2 ZACHOWANE PALUSZKI I TYMI OKRUCHAMI POSYPAĆ CIASTO. SMACZNEGO!