Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto ma kilka warstw, dwie różne masy, bez dodatku cukru, chyba że ktoś woli słodkie masy to proszę dodać. Robi się szybko, polecam.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 595
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 48
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 47
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 357
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 595
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 48
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 47
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 357
Składniki
1. Rozpuszczamy galaretki pomarańczowe w 1 szk. wody i odstawiamy żeby nam trochę stężała.
2. W tym czasie robimy biszkopt. 3. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy mikserem.
4. Dodajemy stopniowo cukier.
5. Następnie żółtka.
6. W misce mieszamy razem mąki oraz proszek do pieczenia i kakao.
7. Do masy jajecznej wsypujemy mąkę i mieszamy dokładnie łyżką.
8. Wlewamy do tortownicy. 9. Pieczemy 30 minut w 180 ˚C.
10. Robimy masę śmietanową, ubijamy mikserem śmietanę.
11. Dodajemy galaretki.
12. Gdy biszkopt się upiecze, studzimy go i kroimy wzdłuż na połowę.
13. Jedną cześć wkładamy do tortownicy.
14. Na biszkopt wykładamy masę śmietanową.
15. Układamy winogrona.
16. Przykrywamy drugą warstwą biszkoptu.
17. Robimy masę serową, ubijamy śmietanę.
18. Dodajemy serek.
19. Żelatynę rozpuszczamy w mleku.
20. Wlewamy do masy serowej.
21. Masę serową wykładamy na biszkopt.
22. Czekoladę ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy wierzch ciasta.
23. Na koniec można posypać dowolną posypką ale to nie jest koniczne. 24. Ciasto chłodzimy w lodówce ca najmniej 2 godziny. 25. Gotowe. 26. Smacznego.