Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto ma kilka warstw, dwie różne masy, bez dodatku cukru, chyba że ktoś woli słodkie masy to proszę dodać. Robi się szybko, polecam.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 749
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22784
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15182
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4894
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45636
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 749
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22784
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15182
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4894
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45636
Składniki
1. Rozpuszczamy galaretki pomarańczowe w 1 szk. wody i odstawiamy żeby nam trochę stężała.
2. W tym czasie robimy biszkopt. 3. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy mikserem.
4. Dodajemy stopniowo cukier.
5. Następnie żółtka.
6. W misce mieszamy razem mąki oraz proszek do pieczenia i kakao.
7. Do masy jajecznej wsypujemy mąkę i mieszamy dokładnie łyżką.
8. Wlewamy do tortownicy. 9. Pieczemy 30 minut w 180 ˚C.
10. Robimy masę śmietanową, ubijamy mikserem śmietanę.
11. Dodajemy galaretki.
12. Gdy biszkopt się upiecze, studzimy go i kroimy wzdłuż na połowę.
13. Jedną cześć wkładamy do tortownicy.
14. Na biszkopt wykładamy masę śmietanową.
15. Układamy winogrona.
16. Przykrywamy drugą warstwą biszkoptu.
17. Robimy masę serową, ubijamy śmietanę.
18. Dodajemy serek.
19. Żelatynę rozpuszczamy w mleku.
20. Wlewamy do masy serowej.
21. Masę serową wykładamy na biszkopt.
22. Czekoladę ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy wierzch ciasta.
23. Na koniec można posypać dowolną posypką ale to nie jest koniczne. 24. Ciasto chłodzimy w lodówce ca najmniej 2 godziny. 25. Gotowe. 26. Smacznego.