Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto ma kilka warstw, dwie różne masy, bez dodatku cukru, chyba że ktoś woli słodkie masy to proszę dodać. Robi się szybko, polecam.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 11589
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1013
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4318
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 869
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1124
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4078
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 11589
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1013
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4318
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 869
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1124
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4078
Składniki
1. Rozpuszczamy galaretki pomarańczowe w 1 szk. wody i odstawiamy żeby nam trochę stężała.
2. W tym czasie robimy biszkopt. 3. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy mikserem.
4. Dodajemy stopniowo cukier.
5. Następnie żółtka.
6. W misce mieszamy razem mąki oraz proszek do pieczenia i kakao.
7. Do masy jajecznej wsypujemy mąkę i mieszamy dokładnie łyżką.
8. Wlewamy do tortownicy. 9. Pieczemy 30 minut w 180 ˚C.
10. Robimy masę śmietanową, ubijamy mikserem śmietanę.
11. Dodajemy galaretki.
12. Gdy biszkopt się upiecze, studzimy go i kroimy wzdłuż na połowę.
13. Jedną cześć wkładamy do tortownicy.
14. Na biszkopt wykładamy masę śmietanową.
15. Układamy winogrona.
16. Przykrywamy drugą warstwą biszkoptu.
17. Robimy masę serową, ubijamy śmietanę.
18. Dodajemy serek.
19. Żelatynę rozpuszczamy w mleku.
20. Wlewamy do masy serowej.
21. Masę serową wykładamy na biszkopt.
22. Czekoladę ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy wierzch ciasta.
23. Na koniec można posypać dowolną posypką ale to nie jest koniczne. 24. Ciasto chłodzimy w lodówce ca najmniej 2 godziny. 25. Gotowe. 26. Smacznego.