Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2387
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4512
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1554
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 463
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2387
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4512
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1554
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 463
Składniki
Masło roztopić odstawić aby przestygło. Białka ubić na sztywną piane, żółtka utrzeć z cukrem, na puszystą masę, cały czas ucierając dodawać przestudzone masło, śmietanę oraz mąkę z proszkiem do pieczenia. Wszystkie składniki miksować około 2-3 minut aż ciasto będzie gładkie, następnie dodać sztywną piane z białek i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do formy równo rozprowadzić, na wierzchu ułożyć śliwki. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180C na funkcji góra-dół przez około 50-55 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.