Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche , smaczne ciasto do herbaty.
Błyskawiczna sałatka z trzech składników idealna dla niespodziewanych gości l...
Odsłon: 2346
Ten przepis to hit jesieni! Odczaruje każde złe wspomnienie o niesmacznej wąt...
Odsłon: 1210
Różowa wstążka jest symbolem walki z rakiem piersi. Amazonki to wspaniałe kob...
Odsłon: 49
Błyskawiczna sałatka z trzech składników idealna dla niespodziewanych gości l...
Odsłon: 2346
Ten przepis to hit jesieni! Odczaruje każde złe wspomnienie o niesmacznej wąt...
Odsłon: 1210
Różowa wstążka jest symbolem walki z rakiem piersi. Amazonki to wspaniałe kob...
Odsłon: 49
Składniki
Żółtka jaj utrzeć z masłem i szklanką cukru drobnego. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Utartą masę wymieszać z mąką z proszkiem, dodać śmietanę i zagnieść ciasto. 3/4 ciasta włożyć do lodówki, do 1/4 dodać kakao , zagnieść i schować do zamrażalnika. Ciasto chłodzić 2 godziny.
Blaszkę 35 x 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Jasne ciasto rozwałkować i włożyć do blaszki. Śliwki umyć usunąć pestki i ułożyć na cieście.
Z soku odlać szklankę , rozpuścić w nim budynie, resztę zagotować , wlać budynie i zagotować. Wyłożyć na ciasto.
Białka ubić na puszysto z 3 łyżkami cukru, wyłożyć na ciasto.
Ciasto z kakao utrzeć na ciasto lub je poskubać.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić ciasto i piec 25 minut lub dobrego zrumienienia. Wystudzone podzielić na porcje.