Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto ze śliwkami. puszyste i delikatne ciasto, z soczystymi i kwaśnymi śliwkami. Klasyk, który trzeba przygotować w sezonie. Ciasto zrobione jest na samych białkach, dzięki czemu jest bardzo puszyste. Najlepsze jest na drugi dzień jak złapie wilgoć od owoców.
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21598
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 75
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 101
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 188
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21598
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 75
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 101
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 188
Składniki
Białka ubij na sztywną pianę, w czasie ubijania dodawaj stopniowo cukier. Do ubitych białek dodaj wanilie, wymieszaj. Zmniejsz obroty, zacznij dodawać na przemian mąkę z budyniem i masło. Na koniec delikatnie wszystko wymieszaj szpatułką. Przełóż do formy 24cm, wyrównaj. Na masie rozłóż połówki śliwek. Wstaw do rozgrzanego piekarnika 180’C na 30 min. Jeżeli użyjesz mniejszej formy czas może się wydłużyć do 40-45 min.