Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto ze śliwkami. puszyste i delikatne ciasto, z soczystymi i kwaśnymi śliwkami. Klasyk, który trzeba przygotować w sezonie. Ciasto zrobione jest na samych białkach, dzięki czemu jest bardzo puszyste. Najlepsze jest na drugi dzień jak złapie wilgoć od owoców.
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 1001
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2348
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 1294
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 1001
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2348
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 1294
Składniki
Białka ubij na sztywną pianę, w czasie ubijania dodawaj stopniowo cukier. Do ubitych białek dodaj wanilie, wymieszaj. Zmniejsz obroty, zacznij dodawać na przemian mąkę z budyniem i masło. Na koniec delikatnie wszystko wymieszaj szpatułką. Przełóż do formy 24cm, wyrównaj. Na masie rozłóż połówki śliwek. Wstaw do rozgrzanego piekarnika 180’C na 30 min. Jeżeli użyjesz mniejszej formy czas może się wydłużyć do 40-45 min.