Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto ze śliwkami. puszyste i delikatne ciasto, z soczystymi i kwaśnymi śliwkami. Klasyk, który trzeba przygotować w sezonie. Ciasto zrobione jest na samych białkach, dzięki czemu jest bardzo puszyste. Najlepsze jest na drugi dzień jak złapie wilgoć od owoców.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11974
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16509
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5316
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11974
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16509
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5316
Składniki
Białka ubij na sztywną pianę, w czasie ubijania dodawaj stopniowo cukier. Do ubitych białek dodaj wanilie, wymieszaj. Zmniejsz obroty, zacznij dodawać na przemian mąkę z budyniem i masło. Na koniec delikatnie wszystko wymieszaj szpatułką. Przełóż do formy 24cm, wyrównaj. Na masie rozłóż połówki śliwek. Wstaw do rozgrzanego piekarnika 180’C na 30 min. Jeżeli użyjesz mniejszej formy czas może się wydłużyć do 40-45 min.