Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto ze śliwkami. puszyste i delikatne ciasto, z soczystymi i kwaśnymi śliwkami. Klasyk, który trzeba przygotować w sezonie. Ciasto zrobione jest na samych białkach, dzięki czemu jest bardzo puszyste. Najlepsze jest na drugi dzień jak złapie wilgoć od owoców.
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 69
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 470
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 1147
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 69
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 470
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 1147
Składniki
Białka ubij na sztywną pianę, w czasie ubijania dodawaj stopniowo cukier. Do ubitych białek dodaj wanilie, wymieszaj. Zmniejsz obroty, zacznij dodawać na przemian mąkę z budyniem i masło. Na koniec delikatnie wszystko wymieszaj szpatułką. Przełóż do formy 24cm, wyrównaj. Na masie rozłóż połówki śliwek. Wstaw do rozgrzanego piekarnika 180’C na 30 min. Jeżeli użyjesz mniejszej formy czas może się wydłużyć do 40-45 min.