Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na śliwki w pełni,polecam więc kruche ciasto ze śliwkami.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 908
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4543
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1162
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 522
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 908
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4543
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1162
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 522
Składniki
Białka oddzielić od żółtek.Żółtka z 3/4 szklanki cukru utrzeć na jednolitą masę stopniowo dodając margarynę.Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia,dodać do utartej masy,dodać również śmietanę .Wszystkie składniki połączyć zagniatając ciasto.Podzielić go na 2 części.Jedną schłodzić w lodówce ,a drugą zamrozić w zamrażalniku.
Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia.Schłodzone ciasto rozwałkować i ułożyć w blaszce Śliwki podzielić na połowę, usunąć pestkę Ułożyć je na cieście.
Białka ubić na sztywno ,stopniowo dodając resztę cukru ,na koniec mąkę ziemniaczaną.Wyłożyć na śliwki.
Ciasto z zamrażalnika utrzeć na tarce na ubitą pianę.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni ,piec 20 min. lub aż ciasto dobrze się zrumieni.Wystudzone posypać cukrem pudrem.