Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na śliwki w pełni,polecam więc kruche ciasto ze śliwkami.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9135
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9135
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Białka oddzielić od żółtek.Żółtka z 3/4 szklanki cukru utrzeć na jednolitą masę stopniowo dodając margarynę.Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia,dodać do utartej masy,dodać również śmietanę .Wszystkie składniki połączyć zagniatając ciasto.Podzielić go na 2 części.Jedną schłodzić w lodówce ,a drugą zamrozić w zamrażalniku.
Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia.Schłodzone ciasto rozwałkować i ułożyć w blaszce Śliwki podzielić na połowę, usunąć pestkę Ułożyć je na cieście.
Białka ubić na sztywno ,stopniowo dodając resztę cukru ,na koniec mąkę ziemniaczaną.Wyłożyć na śliwki.
Ciasto z zamrażalnika utrzeć na tarce na ubitą pianę.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni ,piec 20 min. lub aż ciasto dobrze się zrumieni.Wystudzone posypać cukrem pudrem.