Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na śliwki w pełni,polecam więc kruche ciasto ze śliwkami.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1030
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 140
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2189
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4208
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1030
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 140
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2189
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4208
Składniki
Białka oddzielić od żółtek.Żółtka z 3/4 szklanki cukru utrzeć na jednolitą masę stopniowo dodając margarynę.Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia,dodać do utartej masy,dodać również śmietanę .Wszystkie składniki połączyć zagniatając ciasto.Podzielić go na 2 części.Jedną schłodzić w lodówce ,a drugą zamrozić w zamrażalniku.
Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia.Schłodzone ciasto rozwałkować i ułożyć w blaszce Śliwki podzielić na połowę, usunąć pestkę Ułożyć je na cieście.
Białka ubić na sztywno ,stopniowo dodając resztę cukru ,na koniec mąkę ziemniaczaną.Wyłożyć na śliwki.
Ciasto z zamrażalnika utrzeć na tarce na ubitą pianę.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni ,piec 20 min. lub aż ciasto dobrze się zrumieni.Wystudzone posypać cukrem pudrem.