Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na szybkie i pyszne ciasto ze śliwkami. Zamiast śliwek można użyć również innych owoców. Cynamonowa kruszonka dopieszcza całość. Polecam, bo warto :-) Przepis na formę o średnicy 28-32 cm.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30895
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3628
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4163
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1127
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30895
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3628
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4163
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1127
Składniki
Przygotowanie ciasta: Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Zmiksować masło z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodawać po jednym jajku i wsypywać mąkę. Na koniec dodać mleko i zmiksować. Formę wysmarować masłem.
Przygotowanie kruszonki: Wszystkie składniki na kruszonkę zagnieść na jednolitą masę i włożyć na chwilę do lodówki.
Na formę wyłożyć ciasto, poukładać śliwki i posypać kruszonką. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec 40-50 minut do zrumienienia. SMACZNEGO!!!