Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejne ciasto z serii szybko, prosto i smacznie. Kilka chwil i gotowe ;)
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2987
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 257
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2987
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 257
Składniki
Jajka ucieramy z cukrem do uzyskania jasnej masy. Następnie zwalniamy obroty, dodajemy śmietanę a na koniec mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ewentualnie możemy dodać odrobinę ulubionego zapachu. Piekłam w 180 stopniach ok 45 minut ( do tzw suchego patyczka).