Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na babkę piaskową - Zebra
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 158
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 352
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 10846
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 158
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 352
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 10846
Składniki
Jajka ubić z cukrem na puszysta masę. Następnie dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz wodę i olej. Wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto podzielić na dwie części, do jednej dodać kakao. Do wysmarowanej tłuszczem formy wylewać na przemian raz ciasto białe a raz z kakao. Piec w temperaturze 180 stopni przez ok 40-45 minut lub do suchego patyczka.