Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
. Ciasto nie wyrasta, jest kruche i nie wyczuwa się smaku ziemniaków. Przeważa cynamonowy smak jabłek. Najlepsze są kwaskowate jabłka a nie słodkie. Nie trzeba czekać aż ciasto ostygnie bo najlepiej smakuje gdy jest ciepłe.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 31
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 113
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 700
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 79
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 31
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 113
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 700
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 79
Składniki
Ziemniaki obrać i ugotować. Ostudzone zemleć albo przepuścić przez praskę.
Masło pokroić w drobne kawałki i dodać do mąki razem z cukrem kartoflami i jajkami. Wyrobić szybko ciasto tylko tak aby składniki połączyły się ze sobą. Odłożyć do lodówki na co najmniej godzinę a nawet dłużej (3-4 godziny).
Jabłka obrać i pokroić w cieniutkie plasterki.
Ciasto podzielić na dwie części i rozwałkować na prostokąty każdy wielkości 25x35 cm.
Na każdy kawałek położyć jabłka i posypać cukrem i cynamonem.
Zwinąć ciasto na jabłka pozostawiając otwarty kawałek.
Posmarować jajkiem i posypać cukrem
Piec 30 minut w temp 200º C.