Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki są bardzo dobre. Można dodawać do nich różne owoce np. świeże czy też z puszki. Zależy kto co lubi.
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 61
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 47
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 46
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 84
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19659
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 61
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 47
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 46
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 84
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19659
Składniki
Wbić całe jajka do naczynia, dosypać cukier brązowy i zmiksować na jednolitą masę.
Dosypać mąkę z proszkiem do pieczenia.
Wsypać kakao oraz zmielony kardamon, cały czas miksować.
Wlać olej z pestek winogron.
Mleczną czekoladę pokroić nożem na mniejsze części i wsypać do zmiksowanego ciasta. Wymieszać drewnianą łyżką.
Napełnić papilotki ciastem do 2/3 wysokości.
Brzoskwinie z puszki odsączyć na sicie. Pokroić na mniejsze części. Kawałki poukładać na wierzchu ciasta.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez 25 minut do tzw. "suchego patyczka".
Chłodne babeczki oprószyć cukrem pudrem.
Smacznego !