Do góry

Desery Przepis na:

Ciemne babeczki kardamonowo - czekoladowe z brzoskwiniami

Ciemne babeczki kardamonowo - czekoladowe z brzoskwiniami

Autor:

Przepisów i artykułów: 106 Ocena: 709

Dodano:

Odsłon: 176

Babeczki są bardzo dobre. Można dodawać do nich różne owoce np. świeże czy też z puszki. Zależy kto co lubi.

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wbić całe jajka do naczynia, dosypać cukier brązowy i zmiksować na jednolitą masę.

  2. Dosypać mąkę z proszkiem do pieczenia.

  3. Wsypać kakao oraz zmielony kardamon, cały czas miksować.

  4. Wlać olej z pestek winogron.

  5. Mleczną czekoladę pokroić nożem na mniejsze części i wsypać do zmiksowanego ciasta. Wymieszać drewnianą łyżką.

  6. Napełnić papilotki ciastem do 2/3 wysokości.

  7. Brzoskwinie z puszki odsączyć na sicie. Pokroić na mniejsze części. Kawałki poukładać na wierzchu ciasta.

  8. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez 25 minut do tzw. "suchego patyczka".

  9. Chłodne babeczki oprószyć cukrem pudrem.

  10. Smacznego !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń