Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 877
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 59
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2123
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4136
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 877
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 59
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2123
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4136
Składniki
Śmietankę zagotować z białym cukrem i wyłuskanymi ziarenkami z przeciętej wzdłuż laski wanilii. Gdy zacznie się gotować, zdjąć z ognia. Żółtka ubić, ale nie do końca, nie na puszysto. Dolać ciepłą śmietanę z cukrem, po łyżce, za każdym razem mieszając, jednocześnie starając się nie napowietrzać kremu. Ma on być gładki, sztywny i błyszczący a nie puszysty. Napełnić foremki, wlewając krem przez sitko. Wstawić na 50 minut do piekarnika, nagrzanego do 100 stopni. Ostudzony krem schładzam w lodówce przez minimum 5 godzin lub najlepiej przez całą noc. Krem posypuję 1 łyżką brązowego cukru i karmelizuję.