Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę Włoch z Polsce. Warto spróbować.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2218
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421420
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2073
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2218
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421420
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2073
Składniki
Forma 25 cm. Z wszystkich składników zagnieść ciasto. Uformować kulkę, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na minimum 30 minut. Następnie 2/3 ciasta rozwałkować na okrąg, tak by pokrył dno i boki formy. Przykryć papierem do pieczenia, wysypać groszki do pieczenia lub fasolę . Ciasto piec w 180 C , przez ok. 15-20 minut. Ciasto wyjąć z piekarnika, zdjąć papier do pieczenia wraz z obciążeniem i posmarować dżemem. Pozostałą część ciasta rozwałkować, powycinać paski i ułożyć je na wierzchu ciasta tworząc ukośną kratkę. Ciasto piec kolejne 15-20 minut do momentu aż wierzch ciasta się przyrumieni.