Do góry

Desery Przepis na:

Crumble z malinami na biszkoptach

Crumble z malinami na biszkoptach

Autor:

Przepisów i artykułów: 253 Ocena: 1125

Dodano:

Odsłon: 84

Bardzo smaczne i szybkie do przygotowania. Pysznie smakują na ciepło i na zimno.

Składniki

  • mąka pszenna 1/2 szkl
  • żółtko 1 szt
  • masło 5 dag
  • cukier 5 dag
  • płatki owsiane 2 łyżki
  • orzechy nerkowca 2 łyżki
  • aromat migdałowy 1/4 łyżeczki
  • biszkopty okrągłe 4-6 szt
  • maliny świeże 2/3 -1szkl
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Crumble z malinami na biszkoptach

Przygotowanie

  1. Do miski przesiać mąkę, dodać cukier, posiekane orzechy nerkowca, masło, płatki owsiane, aromat migdałowy i żółtko.

  2. 3 kokilki posmarować masłem, włożyć połamane biszkopty.

  3. Wsypać umyte i osuszone maliny.

  4. Po wierzchu posypać przygotowaną kruszonką.

  5. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 25 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń