Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Crumble z mango i banana z nutą kokosową"
Polecam.
Odsłon: 346
Jeśli szukasz pomysłu na wyjątkowy, domowy obiad, który zachwyci zarówno wygl...
Odsłon: 176
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 53
Omlet z warzywami i serkiem wiejskim
Odsłon: 42
Polecam.
Odsłon: 346
Jeśli szukasz pomysłu na wyjątkowy, domowy obiad, który zachwyci zarówno wygl...
Odsłon: 176
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 53
Omlet z warzywami i serkiem wiejskim
Odsłon: 42
Składniki
Mango obieramy, a następnie oddzielamy miąższ od pestki. Najlepiej zrobić to tak: najpierw odciąć boki owocu, a potem resztę dookoła pestki. Miąższ kroimy w kosteczkę. Mango, plasterki obranego ze skórki banana i nasionka wyskrobane z laski wanilii mieszamy. Skrapiamy sokiem z limonki.
Przesianą mąkę siekamy z masłem, cukrem, skórką startą z limonki i wiórkami kokosowymi, a potem palcami rozcieramy kruszonkę. 3. Owoce wkładamy do natłuszczonej formy żaroodpornej. Posypujemy kruszonką.
Zapiekamy około 30 minut w temperaturze 190-200oC, aby kruszonka miała piękny, złoty kolor. Dekorujemy plasterkami cytryny, wiórkami kokosu itp.
Jeśli deser przeznaczony jest dla dorosłych, owoce można skropić nie tylko sokiem z limonki, dzięki czemu zachowają naturalny kolor, ale także likierem kokosowym.
Wartość odżywcza jednej porcji 316 kcal Białko 5,5 g/Tłuszcz 38 g/Węglowodany 42 gŹródło: Rewia