Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Iście jesienny deser, który zrobicie w mgnieniu oka ze składników dostępnych w kuchni. Crumble ze śliwkami najlepiej smakują podawane na ciepło, tuż po wyjęciu z piekarnika. Słodka kruszonka połączona z soczystymi owocami z pewnością zadowoli wasze podniebienia. Crumble ze śliwkami możecie podawać solo lub w towarzystwie lodów, czy bitej śmietany. Smacznego!
naczynie żaroodporne
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1206
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 676
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 689
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1206
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 676
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 689
Składniki
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni.
Śliwki umyj, usuń pestki, następnie przełóż do naczynia żaroodpornego.
W misce połącz masło z cukrem i mąką. Przygotuj kruszonkę.
Gotową kruszoną posyp śliwki.
Crumble ze śliwkami wstaw do piekarnika. Piecz przez około 40-45 minut (kruszonka powinna się lekko przyrumienić).
Jesienny deser podawaj na ciepło z lodami lub na zimno z bitą śmietaną. Smacznego!