Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Iście jesienny deser, który zrobicie w mgnieniu oka ze składników dostępnych w kuchni. Crumble ze śliwkami najlepiej smakują podawane na ciepło, tuż po wyjęciu z piekarnika. Słodka kruszonka połączona z soczystymi owocami z pewnością zadowoli wasze podniebienia. Crumble ze śliwkami możecie podawać solo lub w towarzystwie lodów, czy bitej śmietany. Smacznego!
naczynie żaroodporne
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 80
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5537
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2592
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 80
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5537
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2592
Składniki
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni.
Śliwki umyj, usuń pestki, następnie przełóż do naczynia żaroodpornego.
W misce połącz masło z cukrem i mąką. Przygotuj kruszonkę.
Gotową kruszoną posyp śliwki.
Crumble ze śliwkami wstaw do piekarnika. Piecz przez około 40-45 minut (kruszonka powinna się lekko przyrumienić).
Jesienny deser podawaj na ciepło z lodami lub na zimno z bitą śmietaną. Smacznego!