Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Cukinia z mięsem"
Ewa Wachowicz podzieliła się przepisem na znakomite białe kiełbaski z grilla....
Odsłon: 137
Przepis dnia
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pom...
Odsłon: 279
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44453
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 56
Ewa Wachowicz podzieliła się przepisem na znakomite białe kiełbaski z grilla....
Odsłon: 137
Przepis dnia
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pom...
Odsłon: 279
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44453
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 56
Składniki
Cukinie przekrój wzdłuż, a ich środek wydrąż za pomocą łyżeczki. Ryż ugotuj w osolonej wodzie. Wymieszaj z mięsem mielonym.
Dodaj jajko i drobno posiekaną cebulę, podsmażoną wcześniej na oleju. Dołóż pokrojoną w kosteczkę paprykę i odsączoną z zalewy kukurydzę.
Dopraw solą, pieprzem, chili i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Wymieszaj całość z koncentratem pomidorowym i nafaszeruj wydrążone cukinie.
Umieść warzywa w naczyniu żaroodpornym. Piecz pół godziny w piekarniku rozgrzanym do 200°C. 4. Przed wyjęciem posyp cukinię startym serem.
<strong>Sylwia Ładyga z Węgrzyc Wielkich</strong>Źródło: Super TV