Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cukiniowa musaka z wołowiną"
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 198
Przepis dnia
Ciasto Rafaello na krakersach to deser bez pieczenia, który pokochają wszyscy...
Odsłon: 3824
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 40
Prosty przepis na mus z rabarbaru. Tylko 2 składniki! Stanowi idealny dodatek...
Odsłon: 1670
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3290
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 198
Przepis dnia
Ciasto Rafaello na krakersach to deser bez pieczenia, który pokochają wszyscy...
Odsłon: 3824
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 40
Prosty przepis na mus z rabarbaru. Tylko 2 składniki! Stanowi idealny dodatek...
Odsłon: 1670
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3290
Składniki
Cukinie pokrój w plasterki, pomidorki na połówki. Posiekaną cebulę połącz z mięsem. Dopraw oregano, solą i pieprzem. Przygotuj jasną zasmażkę z masła i mąki. Stopniowo dodawaj mleko. Sos gotuj ok. 20 min. Dopraw solą, pieprzem oraz gałką. Wymieszaj z połową startego sera.
W formie układaj na przemian warstwy cukinii i pomidorów oraz mięsa. Ostatnią warstwę powinny stanowić warzywa. Zalej sosem, posyp resztą sera. Zapiekaj 50 min w 180 st.
porcje, czas ok. 120 min; porcja – 510 kcal, cena 4 zł.Źródło: Świat kobiety