Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, puszyste i rozpływające się w ustach ciasteczka, z delikatnym kremem na bazie serka.
Margarynę miksujemy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy jajko i miksujemy. Dodajemy ekstrakt waniliowy, śmietanę i aromat cytrynowy - dokładnie miksujemy. W osobnej misce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, sodę i sól. Dodajemy partiami do masy maślanej cały czas miksując. Gotowe ciasto dzielimy na 2 części. Każdą owijamy folią spożywczą i chłodzimy w lodówce 1-2 godzin. Po tym czasie wyjmujemy ciasto i rozwałkowujemy na stolnicy obficie posypanej mąką na grubość ok 0,5 cm (jeśli ciasto jest za luźne i kruszy się podczas wałkowania to dodajemy troszkę mąki i jeszcze raz wyrabiamy). Z ciasta wykrawamy ciasteczka i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. pieczemy w 180 stopniach Celsjusza przez ok 10-12 minut aż nabiorą złotego koloru.
Krem: Wszystkie składniki razem miksujemy. Na ostudzone ciastka nakładamy porcje kremu i rozprowadzamy równomiernie.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9074
Ciasteczka są bardzo kruche, a z kremem pomarańczowym smakują wyśmienicie. Po...
Odsłon: 751
Maj to szczyt sezonu na flądrę - nigdy nie smakuje lepiej niż teraz, w połącz...
Odsłon: 735
Najwspanialsze lemoncello, trunek mocny i radosny. Uwaga, wchodzi jak soczek...
Odsłon: 213
Pyszne i delikatne naleśniki z chrupiącym brzegiem oraz serowym nadzieniem w...
Odsłon: 1366
Kurczak Kung Pao to danie azjatyckie, które wyróżnia się chrupkością kurczaka...
Odsłon: 140
Zapiekanka wiejska - czyli prosta zapiekanka ziemniaczana z boczkiem - to szy...
Odsłon: 195
Najwspanialsze lemoncello, trunek mocny i radosny. Uwaga, wchodzi jak soczek...
Odsłon: 213
Pyszne i delikatne naleśniki z chrupiącym brzegiem oraz serowym nadzieniem w...
Odsłon: 1366
Kurczak Kung Pao to danie azjatyckie, które wyróżnia się chrupkością kurczaka...
Odsłon: 140
Zapiekanka wiejska - czyli prosta zapiekanka ziemniaczana z boczkiem - to szy...
Odsłon: 195
Składniki
Margarynę miksujemy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy jajko i miksujemy. Dodajemy ekstrakt waniliowy, śmietanę i aromat cytrynowy - dokładnie miksujemy. W osobnej misce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, sodę i sól. Dodajemy partiami do masy maślanej cały czas miksując. Gotowe ciasto dzielimy na 2 części. Każdą owijamy folią spożywczą i chłodzimy w lodówce 1-2 godzin. Po tym czasie wyjmujemy ciasto i rozwałkowujemy na stolnicy obficie posypanej mąką na grubość ok 0,5 cm (jeśli ciasto jest za luźne i kruszy się podczas wałkowania to dodajemy troszkę mąki i jeszcze raz wyrabiamy). Z ciasta wykrawamy ciasteczka i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. pieczemy w 180 stopniach Celsjusza przez ok 10-12 minut aż nabiorą złotego koloru. Krem: Wszystkie składniki razem miksujemy. Na ostudzone ciastka nakładamy porcje kremu i rozprowadzamy równomiernie.
Przepisy Desery
Desery
Sernik ajerkoniakowy
Desery
Ciasto Kaszak
Desery
Pyszne rogaliki drożdżowe
Desery
Sernik Coca Cola
Sernik ajerkoniakowy
Bez pysznego sernika ani rusz. :) Delikatny, rozpływający się w ustach, a jed...
Odsłon: 61
Ciasto Kaszak
Kaszak to ciasto na bazie kaszy manny, które możesz wykonać bez pieczenia – z...
Odsłon: 692