Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne cupcakes ozdobione czekoladowym kremem z dodatkiem whisky.
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 649
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1598
Te krokiety dziadowskie udowadniają, że możesz stworzyć pyszne danie, wykorzy...
Odsłon: 27810
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 649
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1598
Te krokiety dziadowskie udowadniają, że możesz stworzyć pyszne danie, wykorzy...
Odsłon: 27810
Składniki
Ciasteczka: masło (w temp. pokojowej) ucieramy z cukrami. Do masy stopniowo wlewamy mleko. Dosypujemy mąkę i proszek do pieczenia. Do powstałej gładkiej i bardzo gęstej masy dodajemy w całości jajka. Ciasto przelewamy do małych papilotek, pieczemy przez ok 15-20min w 180*C.
Krem: śmietankę podgrzewamy.Kiedy będzie już gorąca wsypujemy posiekaną czekoladę, zdejmujemy z ognia i mieszamy do roztopienia czekolady. Odstawiamy do ostudzenia, następnie dolewamy whisky i ubijamy na sztywną ale puszystą masę.
Z porcji wyszło mi 24 malutkich cupcakesów, krem wystarczył na połowę ciasteczek, resztę zostawiłam bez ozdoby. Przepis pochodzi ze stron kotlet.tv oraz cioccolatogatto.