Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne babeczki z aksamitnym i czekoladowym kremem ;)
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1081
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2031
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 481
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1081
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2031
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 481
Składniki
Czekoladę kroimy na mniejsze kawałki, żeby mogła się szybciej rozpuścić. Śmietankę podgrzewamy (ale nie doprowadzamy do wrzenia!). Zdejmujemy z palnika i dodajemy posiekaną czekoladę i mieszamy aż czekolada się rozpuści.
Po wystudzeniu odstawiamy na całą noc do lodówki. Dzięki temu nasz krem zgęstnieje i będzie się ładnie prezentował na babeczkach. Następnego dnia ubijamy za pomocą miksera (tak jak bitą śmietanę) na gęsty krem. Masa będzie gęsta, ale nie koniecznie bardzo puszysta. !UWAGA! nie ubijacie zbyt długo bo masa się zważy!
Wszystkie składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej. Masło z cukrem ucieramy na jasną i puszystą masę.
Później dodajemy pojedynczo jajka i dobrze je miksujemy po każdym dodaniu. Mąkę, proszek do pieczenia, kakao przesiewamy do miski z masą i miksujemy na najmniejszych obrotach. Następnie dodajemy kremówkę oraz mleko i znowy wszystko mieszamy na niskich obrotach.
Formę na muffinki wykładamy papilotkami i wypełniamy masą. Pieczemy w 190° przez około 25 minut, do tzn, suchego patyczka.
Po wystudzeniu dekorujemy je kremem czekoladowym za pomocą rękawa cukierniczego. Smacznego:)