Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, pachnące, cieszą oko i podniebienie oraz robią ogromne wrażenie na gościach! Cupcakes z masą waniliową!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1540
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1297
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1370
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1229
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1540
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1297
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1370
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1229
Składniki
Masło roztapiamy w rondelku. W misce mieszamy wszystkie składniki i dodajemy roztopione masło. Ciasto dzielimy na dwie równe części - do jednej dodajemy aromat waniliowy i łyżkę mąki, do drugiej kakao. Ciasto przelewamy do papilotek do 2/3 ich wysokości. Pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut.
Do garnka wlać 300 ml mleka i zagotować. W pozostałych 200 ml rozpuścić budyń i dodać do tych 300 ml mleka kiedy zacznie się gotować. Ogień zmniejszyć, mieszać łyżką i zagotować. Odstawić i czekać, aż budyń będzie całkowicie zimny. Kiedy tak się już stanie ucieramy mikserem ciepłe, miękkie masło razem z cukrem pudrem i dodajemy po łyżce zimny budyń. Wystudzonym babeczkom ścinamy wierzch. Masę przekładamy do szprycy cukierniczej i wyciskamy na babeczki. Tak przygotowaną babeczkę dekorujemy posypką, kandyzowanymi owocami, świeżymi... Pomysłów jest wiele. ;)