Do góry

Desery Przepis na:

Cupcakes z masą waniliową

Cupcakes z masą waniliową

Autor:

Przepisów i artykułów: 98 Ocena: 2556

Dodano:

Odsłon: 1247

Pyszne, pachnące, cieszą oko i podniebienie oraz robią ogromne wrażenie na gościach! Cupcakes z masą waniliową!
Reklama
Reklama
Cupcakes z masą waniliową

Przygotowanie

  1. Masło roztapiamy w rondelku. W misce mieszamy wszystkie składniki i dodajemy roztopione masło. Ciasto dzielimy na dwie równe części - do jednej dodajemy aromat waniliowy i łyżkę mąki, do drugiej kakao.
    Ciasto przelewamy do papilotek do 2/3 ich wysokości. Pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut.

  2. Do garnka wlać 300 ml mleka i zagotować. W pozostałych 200 ml rozpuścić budyń i dodać do tych 300 ml mleka kiedy zacznie się gotować. Ogień zmniejszyć, mieszać łyżką i zagotować. Odstawić i czekać, aż budyń będzie całkowicie zimny. Kiedy tak się już stanie ucieramy mikserem ciepłe, miękkie masło razem z cukrem pudrem i dodajemy po łyżce zimny budyń.
    Wystudzonym babeczkom ścinamy wierzch. Masę przekładamy do szprycy cukierniczej i wyciskamy na babeczki. Tak przygotowaną babeczkę dekorujemy posypką, kandyzowanymi owocami, świeżymi... Pomysłów jest wiele. ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń