Do góry

Desery Przepis na:

Cycki Murzynki bananowe

Cycki Murzynki bananowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 2313 Ocena: 14561

Dodano:

Odsłon: 1784

Dużo słodkości i aromatu na stole. Polecam ten przepis.
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie kremu bananowego:
    Banany rozgniatamy widelcem, a schłodzoną śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i fixami, mieszamy dokładnie z rozgniecionymi bananami.

    Wykonanie polewy czekoladowej:
    Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, margarynę roztapiamy z resztą składników, dodajemy dobrze wymieszaną żelatynę, razem zagotowujemy i jeszcze raz dokładnie mieszamy.

    Wykonanie: Ponętnego przekładańca

    Margarynę ucieramy z cukrem i dodajemy po jednym jajku, następnie kolejno resztę składników. Banany rozgniatamy widelcem i dodajemy do ciasta. Blaszkę smarujemy tłuszczem, posypujemy wiórkami kokosowymi i wlewamy ciasto. Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez 35 minut. Po wystudzeniu placka nakładamy krem bananowy, następnie układamy biszkopty moczone w alkoholu. Dodatkowo na każdym biszkopcie kładziemy po jednym rodzynku i polewamy lekko ciepłą polewą czekoladową.

  2. Całość wkładamy do lodówki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń