Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten deser to efekt wakacyjnej wizyty na chorwackim bazarze. W życiu nie jadłam tak pysznych suszonych fig i pomyślałam, że świetnie będą pasować do drożdżowego z cynamonem. Tak powstały cynamonki, których zapach unosił się po całym domu.
Idealna przekąska - nie tylko dla dzieci. Aromatyczne i chrupiące plasterki u...
Odsłon: 7366
Wegańska pasta kanapkowa o smaku suszonych pomidorów.
Odsłon: 1999
Ususzoną i sproszkowaną kanię warto dodawać do zup i sosów. Dla mnie i mojej...
Odsłon: 1835
Makaron z cukinia w delikatnym sosie to błyskawiczne i pyszne bezmięsne danie...
Odsłon: 29413
Pyszne i szybkie ciasto , wystarczy wymieszać i połączyć składniki . Ciasto n...
Odsłon: 150
Dzisiaj zapraszam na ciasto, które króluje na polskich stołach niezależnie od...
Odsłon: 62
Odwiedzając Węgry, należy obowiązkowo spróbować legendarną przekąskę jaką jes...
Odsłon: 867
To najprostsze babeczki na świecie. Mimo iż są proste i szybkie w przygotowan...
Odsłon: 54
Makaron z cukinia w delikatnym sosie to błyskawiczne i pyszne bezmięsne danie...
Odsłon: 29413
Pyszne i szybkie ciasto , wystarczy wymieszać i połączyć składniki . Ciasto n...
Odsłon: 150
Dzisiaj zapraszam na ciasto, które króluje na polskich stołach niezależnie od...
Odsłon: 62
Odwiedzając Węgry, należy obowiązkowo spróbować legendarną przekąskę jaką jes...
Odsłon: 867
To najprostsze babeczki na świecie. Mimo iż są proste i szybkie w przygotowan...
Odsłon: 54
Składniki
Z drożdży zrobić zaczyn (1 łyżeczkę cukru zmieszać z pokruszonymi drożdżami i poczekać aż będą płynne) i wlać do miski z mąką. Dodać ciepłe mleko, 2 łyżki cukru, 100 g roztopionego masła, całe jajko i szczyptę soli. Ciasto wyrabiać ok. 10 minut aż będzie elastyczne. Zostawić w misce, przykryć ściereczką lub folią i odstawić do wyrośnięcia na ok. godzinę. Ciasto po wyrośnięciu przełożyć na blat podsypany mąką, rozwałkować na cienki prostokąt, posmarować roztopionym masłem, posypać cukrem i cynamonem, dodać drobno pokrojone suszone figi, zwinąć w roladę, pokroić na kawałki, zostawić do wyrośnięcia na ok. 15 minut. Piec ok. 20 minut w 200 stopniach. Po wyjęciu z piekarnika wystudzić i posypać cukrem pudrem. Tylko tyle i aż tyle, żeby delektować się pysznym ciachem do kawki :-) SMACZNEGO!!!
Przepisy Desery
Desery
Szybkie ciasto w 5 minut
Desery
Kruche ciasto z rabarbarem
Desery
Babeczki waniliowe z borówkami
Desery
Domowy sernik z malinami
Szybkie ciasto w 5 minut
Pyszne i szybkie ciasto , wystarczy wymieszać i połączyć składniki . Ciasto n...
Odsłon: 150
Kruche ciasto z rabarbarem
Wspaniałe połączenia kruchego ciasta, orzeźwiającego, kruchego rabarbaru i sł...
Odsłon: 149