Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne, szybkie, łatwe i smaczne ciasteczka z ciasta francuskiego, mocno cynamonowe.
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231615
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4891
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36047
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1324
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231615
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4891
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36047
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1324
Składniki
Piekarnik nagrzewamy do 180 st. C.
W miseczce mieszamy cukier z cynamonem.
Ciasto francuskie rozwijamy.
Następnie równomiernie posypujemy mieszanką cukru z cynamonem.
Ciasto zwijamy ciasno wzdłuż dłuższej krawędzi. Następnie kroimy w ok 2 cm krążki.
Ślimaki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, w dostępach i smarujemy roztrzepanym żółtkiem.
Wstawiamy do nagrzanego do 180 st piekarnika i pieczemy ok 20 min.
Jeszcze ciepłe smarujemy lukrem (cukier puder + kilka kropli soku z cytryny, mieszamy).