Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne, szybkie, łatwe i smaczne ciasteczka z ciasta francuskiego, mocno cynamonowe.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1904
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3865
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3631
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 443
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1904
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3865
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3631
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 443
Składniki
Piekarnik nagrzewamy do 180 st. C.
W miseczce mieszamy cukier z cynamonem.
Ciasto francuskie rozwijamy.
Następnie równomiernie posypujemy mieszanką cukru z cynamonem.
Ciasto zwijamy ciasno wzdłuż dłuższej krawędzi. Następnie kroimy w ok 2 cm krążki.
Ślimaki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, w dostępach i smarujemy roztrzepanym żółtkiem.
Wstawiamy do nagrzanego do 180 st piekarnika i pieczemy ok 20 min.
Jeszcze ciepłe smarujemy lukrem (cukier puder + kilka kropli soku z cytryny, mieszamy).