Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne, szybkie, łatwe i smaczne ciasteczka z ciasta francuskiego, mocno cynamonowe.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10543
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336850
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4566
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424398
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10543
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336850
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4566
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424398
Składniki
Piekarnik nagrzewamy do 180 st. C.
W miseczce mieszamy cukier z cynamonem.
Ciasto francuskie rozwijamy.
Następnie równomiernie posypujemy mieszanką cukru z cynamonem.
Ciasto zwijamy ciasno wzdłuż dłuższej krawędzi. Następnie kroimy w ok 2 cm krążki.
Ślimaki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, w dostępach i smarujemy roztrzepanym żółtkiem.
Wstawiamy do nagrzanego do 180 st piekarnika i pieczemy ok 20 min.
Jeszcze ciepłe smarujemy lukrem (cukier puder + kilka kropli soku z cytryny, mieszamy).