Do góry

Desery Przepis na:

Cynamonowe ślimaczki z ciasta francuskiego

Cynamonowe ślimaczki z ciasta francuskiego

Autor:

Przepisów i artykułów: 72 Ocena: 1044

Dodano:

Odsłon: 2688

Aromatyczne, szybkie, łatwe i smaczne ciasteczka z ciasta francuskiego, mocno cynamonowe.

Składniki

  • ciasto francuskie, 1 op.
  • cukier, 4 łyżki
  • cynamon, 3 łyżki
  • jajko, 1 szt.
  • LUKIER
  • cukier puder
  • sok z cytryny, kilka kropli
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Cynamonowe ślimaczki z ciasta francuskiego

Przygotowanie

  1. Piekarnik nagrzewamy do 180 st. C.

  2. W miseczce mieszamy cukier z cynamonem.

  3. Ciasto francuskie rozwijamy.

  4. Następnie równomiernie posypujemy mieszanką cukru z cynamonem.

  5. Ciasto zwijamy ciasno wzdłuż dłuższej krawędzi.
    Następnie kroimy w ok 2 cm krążki.

  6. Ślimaki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, w dostępach i smarujemy roztrzepanym żółtkiem.

  7. Wstawiamy do nagrzanego do 180 st piekarnika i pieczemy ok 20 min.

  8. Jeszcze ciepłe smarujemy lukrem (cukier puder + kilka kropli soku z cytryny, mieszamy).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń