Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka jaką dzisiaj przygotowałam jest smaczna i aromatyczna, można by powiedzieć na bogato, pachnie cynamonem i dodatkowo wiórkami kokosowymi.
średniej wielkości blaszka, rondel,
Suche składniki wkładam do miski i dokładnie mieszam.
Tortownicę o wymiarach 26/26 cm smaruję tłuszczem i obsypuję bułką tartą.
Jabłka obieram, oczyszczam z gniazd nasiennych, kroję na mniejsze kawałki i podsmażam z dodatkiem odrobiny wody.
Następnie dosładzam cukrem, dodaję cynamon, wiórki kokosowe oraz bułkę tartą.
Całość mieszam i odkładam do wystudzenia.
Na dno tortownicy wsypuję 1/3 suchych składników, na suche składniki rozkładam połowę musu jabłkowego, na mus jabłkowy rozsypuję 1/2 suchych składników i rozkładam pozostały mus jabłkowy, wsypuję ostatnią część suchych składników.
Na wierz układam plastry masła.
Ciasto wkładam do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piekę około 60 minut.
Po upieczeniu i wystudzeniu oprószam cukrem pudrem.
Podaję z lodami i bitą śmietaną.
Dobry sposób na zagospodarowanie nadmiaru pomidorów, zwłaszcza dla miłośników...
Odsłon: 51168
Babeczki z jeżyną o smaku cytrynowym są wilgotne, puszyste, pełne jagód i aro...
Odsłon: 50
Pyszne młode ziemniaczki z twarożkiem ziołowym z koperkiem polecają się na ob...
Odsłon: 204
Botwina to zupa z młodych liści buraków, którą możemy przygotować tylko wiosn...
Odsłon: 413
Dobry sposób na zagospodarowanie nadmiaru pomidorów, zwłaszcza dla miłośników...
Odsłon: 51168
Babeczki z jeżyną o smaku cytrynowym są wilgotne, puszyste, pełne jagód i aro...
Odsłon: 50
Pyszne młode ziemniaczki z twarożkiem ziołowym z koperkiem polecają się na ob...
Odsłon: 204
Botwina to zupa z młodych liści buraków, którą możemy przygotować tylko wiosn...
Odsłon: 413
Składniki
Suche składniki wkładam do miski i dokładnie mieszam. Tortownicę o wymiarach 26/26 cm smaruję tłuszczem i obsypuję bułką tartą. Jabłka obieram, oczyszczam z gniazd nasiennych, kroję na mniejsze kawałki i podsmażam z dodatkiem odrobiny wody. Następnie dosładzam cukrem, dodaję cynamon, wiórki kokosowe oraz bułkę tartą. Całość mieszam i odkładam do wystudzenia. Na dno tortownicy wsypuję 1/3 suchych składników, na suche składniki rozkładam połowę musu jabłkowego, na mus jabłkowy rozsypuję 1/2 suchych składników i rozkładam pozostały mus jabłkowy, wsypuję ostatnią część suchych składników. Na wierz układam plastry masła. Ciasto wkładam do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piekę około 60 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu oprószam cukrem pudrem. Podaję z lodami i bitą śmietaną.
Przepisy Desery
Desery
Muffinki z jabłkami
Desery
Muffinki z masłem orzechowym i kawałkami czekolady
Desery
Muffinki o smaku cytrynowym z dzikimi jeżynami
Desery
Ciasto z truskawkami na zimno
Muffinki z jabłkami
Zachcianki ? Macie ochotę na coś słodkiego ? Przepyszne babeczki lepsze niż...
Odsłon: 21
Muffinki z masłem orzechowym i kawałkami czekolady
Przepyszne muffinki z masłem orzechowym, zawsze piekę je z podwójnej ilości s...
Odsłon: 33