Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To bardzo smaczne i kruche ciasteczka. Wyśmienicie smakują z kawą lub herbatką.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 674
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 49
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 223
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 358
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 144
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4634
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 674
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 49
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 223
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 358
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 144
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4634
Składniki
Do miski wsypać mąkę krupczatkę, mąkę orkiszową typ 2000 oraz cukier brązowy.
Dodać pokrojone na części masło, a także wbić 2 całe jajka.
Wsypać żurawinę suszoną, cynamon, płatki migdałowe i orzechy nerkowca.
Na końcu wsypać kropelki czekoladowe oraz proszek do pieczenia.
Wszystko wyrobić na jednolitą masę i schłodzić przez 1 godzinę w lodówce.
Blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Następnie formować z ciasta kuleczki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczyć i położyć na blaszkę.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez 20 minut.
Smacznego !