Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To bardzo smaczne i kruche ciasteczka. Wyśmienicie smakują z kawą lub herbatką.
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 970
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 433
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 166
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2700
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 970
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 433
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 166
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2700
Składniki
Do miski wsypać mąkę krupczatkę, mąkę orkiszową typ 2000 oraz cukier brązowy.
Dodać pokrojone na części masło, a także wbić 2 całe jajka.
Wsypać żurawinę suszoną, cynamon, płatki migdałowe i orzechy nerkowca.
Na końcu wsypać kropelki czekoladowe oraz proszek do pieczenia.
Wszystko wyrobić na jednolitą masę i schłodzić przez 1 godzinę w lodówce.
Blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Następnie formować z ciasta kuleczki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczyć i położyć na blaszkę.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez 20 minut.
Smacznego !