Do góry

Desery Przepis na:

Cynamonowo - orkiszowe ciasteczka z bakaliami

Cynamonowo - orkiszowe ciasteczka z bakaliami

Autor:

Przepisów i artykułów: 106 Ocena: 815

Dodano:

Odsłon: 2975

To bardzo smaczne i kruche ciasteczka. Wyśmienicie smakują z kawą lub herbatką.
Reklama
Reklama
Cynamonowo - orkiszowe ciasteczka z bakaliami

Przygotowanie

  1. Do miski wsypać mąkę krupczatkę, mąkę orkiszową typ 2000 oraz cukier brązowy.

  2. Dodać pokrojone na części masło, a także wbić 2 całe jajka.

  3. Wsypać żurawinę suszoną, cynamon, płatki migdałowe i orzechy nerkowca.

  4. Na końcu wsypać kropelki czekoladowe oraz proszek do pieczenia.

  5. Wszystko wyrobić na jednolitą masę i schłodzić przez 1 godzinę w lodówce.

  6. Blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Następnie formować z ciasta kuleczki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczyć i położyć na blaszkę.

  7. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez 20 minut.

  8. Smacznego !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ewus71 23 lutego 2016 Uwielbiamciasteczka z cynamonem te muszą smakować wybornie .Przepis wart uwagi ) Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

grazka950 23 lutego 2016 śliczne i smaczne ciasteczka,zostawiam kciuka:)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń