Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na cytrusowe kwiatki.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4137
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6500
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5480
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13519
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5297
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4137
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6500
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5480
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13519
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5297
Składniki
Mleko zmiksować z jajkami, cukrem i mąką (ciasto powinno być dość gęste). Pomarańczę i cytrynę umyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Do ciasta wsypać proszek do pieczenia, wymieszać, dodać pokrojone w kostkę owoce. Wymieszać, odstawić na ok. 15 minut, by mąka spęczniała. Na rozgrzany tłuszcz wylewać małe porcje ciasta. Ciasto z kawałkami owoców podczas smażenia będzie przybierało różne kształty: kwiatów, wysepek, zwierzątek. "Kwiatki" osączyć na bibule lub sitku, ozdobić wiórkami, czekoladą i cząstkami owoców.