Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękka, aromatyczna, mocno nasączona i wilgotna babka cytrynowa. Świetna na co dzień do kawy, dzieci bardzo ją lubią. Idealnie sprawdzi się też na święta Wielkanocne. Ciasto składa się z podstawowych składników i jest łatwe i szybkie w wykonaniu. Zapraszam do wypróbowania i życzę SMACZNEGO!
nic szczególnego...ale za to smak bezcenny;-)
Odsłon: 7451
Pyszne, proste w przygotowaniu bardzo zdrowe klopsiki.
Odsłon: 285
Chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Robi się je bardzo...
Odsłon: 207
Pyszne , puszyste i szybkie w przygotowaniu placuszki z serka wiejskiego z ra...
Odsłon: 1913
Pyszne, proste w przygotowaniu bardzo zdrowe klopsiki.
Odsłon: 285
Chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Robi się je bardzo...
Odsłon: 207
Pyszne , puszyste i szybkie w przygotowaniu placuszki z serka wiejskiego z ra...
Odsłon: 1913
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem i margaryną na puszystą masę. Dodać kwasek cytrynowy.
Z białek ubić sztywną pianę, można dodać szczyptę soli. Następnie dodać do masy i wymieszać. Na koniec wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać.
Ciasto przełożyć do formy na babkę (2 litry) wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni przez około 50 minut. Babkę można polać lukrem lub czekoladą. SMACZNEGO!
Przepisy Desery
Desery
Ciasto z rabarbarem i bezą
Desery
Uśmiech Karczmarki
Desery
Babcina szarlotka
Desery
Sałatka owocowa
Ciasto z rabarbarem i bezą
Kruche, słodko-kwaśne z delikatną bezą i płatkami migdałów
Odsłon: 74
Uśmiech Karczmarki
Już niedługo sezon na borówki! Te owoce doskonale nadają się jako uzupełnieni...
Odsłon: 3101