Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękka, aromatyczna, mocno nasączona i wilgotna babka cytrynowa. Świetna na co dzień do kawy, dzieci bardzo ją lubią. Idealnie sprawdzi się też na święta Wielkanocne. Ciasto składa się z podstawowych składników i jest łatwe i szybkie w wykonaniu. Zapraszam do wypróbowania i życzę SMACZNEGO!
To świetny pomysł na rodzinny obiad w greckim stylu. Ta prosta w przygotowan...
Odsłon: 169
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 47
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 65
Przepis dnia
Chcesz zaskoczyć rodzinkę przy najbliższym obiedzie...Nie masz ochoty znowu j...
Odsłon: 20959
To świetny pomysł na rodzinny obiad w greckim stylu. Ta prosta w przygotowan...
Odsłon: 169
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 47
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 65
Przepis dnia
Chcesz zaskoczyć rodzinkę przy najbliższym obiedzie...Nie masz ochoty znowu j...
Odsłon: 20959
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem i margaryną na puszystą masę. Dodać kwasek cytrynowy.
Z białek ubić sztywną pianę, można dodać szczyptę soli. Następnie dodać do masy i wymieszać. Na koniec wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać.
Ciasto przełożyć do formy na babkę (2 litry) wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni przez około 50 minut. Babkę można polać lukrem lub czekoladą. SMACZNEGO!