Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękka, aromatyczna, mocno nasączona i wilgotna babka cytrynowa. Świetna na co dzień do kawy, dzieci bardzo ją lubią. Idealnie sprawdzi się też na święta Wielkanocne. Ciasto składa się z podstawowych składników i jest łatwe i szybkie w wykonaniu. Zapraszam do wypróbowania i życzę SMACZNEGO!
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 52
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 143
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 52
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 143
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem i margaryną na puszystą masę. Dodać kwasek cytrynowy.
Z białek ubić sztywną pianę, można dodać szczyptę soli. Następnie dodać do masy i wymieszać. Na koniec wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać.
Ciasto przełożyć do formy na babkę (2 litry) wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni przez około 50 minut. Babkę można polać lukrem lub czekoladą. SMACZNEGO!