Do góry

Desery Przepis na:

Cytrynowa biedroneczka

Cytrynowa biedroneczka

Autor:

Przepisów i artykułów: 39 Ocena: 560

Dodano:

Odsłon: 988

Pychotka z boróweczkami !

Składniki

  • Biszkopt: 5 jajek 1 łyżka oleju
  • 1 szklanka cukru 1 łyżka gorącej wody
  • 1 szklanka mąki 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
  • 1i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 30 dag borówek
  • 2 galaretki cytrynowe ( rozpuścić w ok. 0 70 l wrzątku)
  • Masa: 0.5 litra śmietany 30 lub 36 %
  • 3 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w 1/4 szklance wody gorącej
  • 4 łyżki cukru
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Cytrynowa biedroneczka

Przygotowanie

  1. Białka ubić z cukrem na sztywno, dodać po jednym żółtku następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia.Wlać wodę i olej. Upiec 200 stopni C przez pół godziny.

  2. Ubić śmietankę z cukrem na sztywno. Gdy żelatyna zacznie tężeć w szklance zmiksować z masą ze śmietany.
    Masę wyłożyć na biszkopt a następnie posypać borówkami.
    Na samą górę wyłożyć tężejącą galaretkę cytrynową . Schłodzić w lodówce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konhambos 18 maja 2014 Pysznosci, uwielbiam wszystko, co cytrynowe, a i wyglad ma bardzo apetyczny...

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 18 maja 2014 Puchotka i jaka ładna mozajka Ci wyszła :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń