Desery Przepis na:
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Białka ubić z cukrem na sztywno, dodać po jednym żółtku następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia.Wlać wodę i olej. Upiec 200 stopni C przez pół godziny.
Ubić śmietankę z cukrem na sztywno. Gdy żelatyna zacznie tężeć w szklance zmiksować z masą ze śmietany.
Masę wyłożyć na biszkopt a następnie posypać borówkami.
Na samą górę wyłożyć tężejącą galaretkę cytrynową . Schłodzić w lodówce.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

konhambos 18 maja 2014Zgłoś do usunięcia
Pysznosci, uwielbiam wszystko, co cytrynowe, a i wyglad ma bardzo apetyczny...1 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 18 maja 2014Zgłoś do usunięcia
Puchotka i jaka ładna mozajka Ci wyszła :)0 Kto głosował? | Odpowiedz