Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7569
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2609
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7569
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2609
Składniki
Wszystkie suche składniki mieszamy ze sobą. Masło (wcześniej roztopione i wystudzone) łączymy z mokrymi składnikami. Do mieszanki suchych składników dodajemy powstałą mieszaninę mokrych i miksujemy lekko lub ucieramy.
Do gotowej już mieszanki dodajemy startą skórkę cytrynową i mieszamy łyżką. Nakładamy do foremek.Pieczemy 15 minut w nagrzanym piekarniku.
Gdy babeczki już przestygną, polewamy je przygotowanym lukrem - cukier puder zmieszany z wodą lub mlekiem i płatkami migdałowymi.