Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 477
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 652
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 804
Przepis dnia
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 700
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 477
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 652
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 804
Przepis dnia
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 700
Składniki
Wszystkie suche składniki mieszamy ze sobą. Masło (wcześniej roztopione i wystudzone) łączymy z mokrymi składnikami. Do mieszanki suchych składników dodajemy powstałą mieszaninę mokrych i miksujemy lekko lub ucieramy.
Do gotowej już mieszanki dodajemy startą skórkę cytrynową i mieszamy łyżką. Nakładamy do foremek.Pieczemy 15 minut w nagrzanym piekarniku.
Gdy babeczki już przestygną, polewamy je przygotowanym lukrem - cukier puder zmieszany z wodą lub mlekiem i płatkami migdałowymi.