Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 7028
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 359
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13406
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2684
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 7028
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 359
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13406
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2684
Składniki
Wszystkie suche składniki mieszamy ze sobą. Masło (wcześniej roztopione i wystudzone) łączymy z mokrymi składnikami. Do mieszanki suchych składników dodajemy powstałą mieszaninę mokrych i miksujemy lekko lub ucieramy.
Do gotowej już mieszanki dodajemy startą skórkę cytrynową i mieszamy łyżką. Nakładamy do foremek.Pieczemy 15 minut w nagrzanym piekarniku.
Gdy babeczki już przestygną, polewamy je przygotowanym lukrem - cukier puder zmieszany z wodą lub mlekiem i płatkami migdałowymi.