Desery Przepis na:
> 6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Wszystkie suche składniki mieszamy ze sobą. Masło (wcześniej roztopione i wystudzone) łączymy z mokrymi składnikami. Do mieszanki suchych składników dodajemy powstałą mieszaninę mokrych i miksujemy lekko lub ucieramy.
Do gotowej już mieszanki dodajemy startą skórkę cytrynową i mieszamy łyżką. Nakładamy do foremek.Pieczemy 15 minut w nagrzanym piekarniku.
Gdy babeczki już przestygną, polewamy je przygotowanym lukrem - cukier puder zmieszany z wodą lub mlekiem i płatkami migdałowymi.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Tosca 05 czerwca 2009Zgłoś do usunięcia
Z babeczkami to jest taki myk, że nie mam foremek... Jeszcze sie nie dorobiłam, ale przecież można to upiec razem i pokroić!0 Kto głosował? | Odpowiedz