Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babki cytrynowe uwielbiam, więc to wydanie bardzo mi smakowało. Cytrynowe babeczki z makiem są wilgotne i miękkie. Doskonale prezentują się na stole. U mnie w domu zniknęły w mgnieniu oka.
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1815
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1815
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Jajka ubijamy na puch wraz z cukrem. Do jajek dodajemy olej. Miksujemy. Dodajemy aromat i 50 ml soku z cytryny. Miksujemy. Do masy dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia. Miksujemy. Dodajemy suchy mak. Miksujemy. Formę sylikonową na małe babeczki wypełniamy dwoma łyżkami ciasta. Pieczemy około 15 minut w 180 stopniach. Studzimy. Cukier puder, wodę i 30 ml soku z cytryny łączymy. Lukrem polewamy babeczki.
Zapraszam na mojego bloga!