Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babki cytrynowe uwielbiam, więc to wydanie bardzo mi smakowało. Cytrynowe babeczki z makiem są wilgotne i miękkie. Doskonale prezentują się na stole. U mnie w domu zniknęły w mgnieniu oka.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2250
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1361
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 511
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3521
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1169
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2250
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1361
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 511
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3521
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1169
Składniki
Jajka ubijamy na puch wraz z cukrem. Do jajek dodajemy olej. Miksujemy. Dodajemy aromat i 50 ml soku z cytryny. Miksujemy. Do masy dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia. Miksujemy. Dodajemy suchy mak. Miksujemy. Formę sylikonową na małe babeczki wypełniamy dwoma łyżkami ciasta. Pieczemy około 15 minut w 180 stopniach. Studzimy. Cukier puder, wodę i 30 ml soku z cytryny łączymy. Lukrem polewamy babeczki.
Zapraszam na mojego bloga!