Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię te ciasteczka ponieważ nie dość, że bardzo łatwo i szybko można je przygotować, to jeszcze dobrze smakują i uroczo wyglądają na stole.
Smaczna , szybka i łatwa sałatka trzy składnikowa idealnie sprawdzi się na ró...
Odsłon: 22560
Prosty, szybki obiad zrobiony w 30 minut. Danie smaczne na tyle, że gości w n...
Odsłon: 796
Smaczna , szybka i łatwa sałatka trzy składnikowa idealnie sprawdzi się na ró...
Odsłon: 22560
Prosty, szybki obiad zrobiony w 30 minut. Danie smaczne na tyle, że gości w n...
Odsłon: 796
Składniki
Czekoladę przekładamy do rondelka, dodajemy wodę oraz masło. Składniki podgrzewamy na wolnym ogniu, do momentu całkowitego ich rozpuszczenia. Czekolada może się połączyć z masłem, ale nie jest to konieczne. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę, dodajemy startą skórkę z cytryny, wlewamy sok cytrynowy (1- 2 łyżki). Całość nadal miksujemy, w trakcie wlewając przestudzoną czekoladę z masłem. Gdy składniki ładnie się połączą, do ciasta dodajemy mąkę, proszek do pieczenia oraz szczyptę soli. Wszystko razem delikatnie mieszamy drewnianą łyżką. Gotowe ciasto zawijamy w folię aluminiową i wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Blaszkę, najlepiej tą z wyposażenia piekarnika, wykładamy papierem do pieczenia. Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, każdą kuleczkę obtaczamy w cukrze pudrze i układamy na blaszce w odstępach 4-5 centymetrów. Ciastka pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 15 minut. Smacznego.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto ambitnej żony
Desery
Słonecznikowiec
Desery
Ptasie mleczko z galaretką
Desery
Sernik Dalgona coffee
Ciasto ambitnej żony
Jeśli masz ochotę zrobić wrażenie na całej rodzinie, przygotuj ciasto ambitne...
Odsłon: 77669
Słonecznikowiec
Słonecznikowiec nie jest bardzo popularnym ciastem, a szkoda. Dawniej ciasto...
Odsłon: 59291