Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste ciasto biszkoptowe z dodatkiem wiśni.
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 216
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 436
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 467
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 216
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 436
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 467
Składniki
Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec dodajemy cukier. Mąkę tortową przesiewamy razem z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Dodajemy po łyżce do piany z białek, w międzyczasie dodajemy po jednym żółtku, cały czas miksując. Ciasto dzielimy na dwie części, do jednej dodajemy kisiel i łączymy. Formę ( u mnie keksówka o dł. ok. 27 cm ) smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Ciasto wylewamy do formy, raz jedną masę raz drugą. Na wierzch ciasta wykładamy wiśnie. Pieczemy w temp. 180 C przez 45 min, do suchego patyczka. Smacznego.