Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste ciasto biszkoptowe z dodatkiem wiśni.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11090
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4904
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1055
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9611
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1427
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11090
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4904
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1055
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9611
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1427
Składniki
Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec dodajemy cukier. Mąkę tortową przesiewamy razem z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Dodajemy po łyżce do piany z białek, w międzyczasie dodajemy po jednym żółtku, cały czas miksując. Ciasto dzielimy na dwie części, do jednej dodajemy kisiel i łączymy. Formę ( u mnie keksówka o dł. ok. 27 cm ) smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Ciasto wylewamy do formy, raz jedną masę raz drugą. Na wierzch ciasta wykładamy wiśnie. Pieczemy w temp. 180 C przez 45 min, do suchego patyczka. Smacznego.