Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe, słodkie ciasteczka. Nie ma z nimi dużo pracy, a robią wrażenie. Polecam.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1195
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 431
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3356
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 921
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1195
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 431
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3356
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 921
Składniki
Mąkę przesiać do miski. Dodać drożdże. Wymieszać. Dodać cukier, kefir, jajko i ekstrakt cytrynowy. Zarobić ciasto. Od razu rozwałkować. Pokroić na paski o szerokości 2 cm. Następnie pokroić na kwadraciki. Ciasteczka układać na blaszce zaopatrzonej w papier do pieczenia. Zachować odstępy. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C około 20 minut, aż ładnie się zrumienią. Po wystudzeniu wkładać partiami do miseczki z lukrem z cukru pudru i soku z cytryny. Wymieszać je lub smarować każde ciasto oddzielnie. Odkładać na papier do pieczenia, aby lukier zastygł.