Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalnie prosta w przygotowaniu, delikatna twarogowo-cytrynowa pianka, rozpływa się w ustach :-)
Galaretki rozpuścić w 1 l wrzątku, ostudzić. Śnieżki i cukier puder wsypać do zimnego mleka i ubijać ok. 5 min. na puszystą, sztywną masę. Dodać twaróg i ubijać krótko, tylko do połączenia składników. Dodać wystudzoną galaretkę i wymieszać łyżką dokładnie ale delikatnie.
Spód blachy (33 x 25cm) posmarować delikatnie tłuszczem i wyłożyć biszkoptami. Powoli (aby biszkopty się nie unosiły) wlewać masę serowo-cytrynową. Wstawić do lodówki. W tym czasie przygotować posypkę kokosową.
Posypka kokosowa: W garnku rozpuścić masło z cukrem. Wsypać wiórki kokosowe i smażyć ok. 10-12 min. co jakiś czas mieszając aby się nie przypaliły. Delikatnie przestudzić i wyłozyć na stężałą masę serową, wyrównać. Wstawić do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Smacznego :-)
Ciasto lekki puch- pyszne, lekkie, puszyste, a przede wszystkim smaczne!
Odsłon: 10958
Ciasto Kasutera znane także jako Castella, to japoński biszkopt miodowy, niez...
Odsłon: 12865
Sałatka Caprese to prawdziwa wizytówka aromatycznej Italii. Ze względu na kol...
Odsłon: 5013
Jogurtowy obłoczek z pomarańczami to prawdziwy raj dla podniebienia. Lekki i...
Odsłon: 4908
Chleb tygrysi swoją nazwę zawdzięcza pięknym wzorom na chrupiącej skórce. Sam...
Odsłon: 12018
Ciasto Kasutera znane także jako Castella, to japoński biszkopt miodowy, niez...
Odsłon: 12865
Sałatka Caprese to prawdziwa wizytówka aromatycznej Italii. Ze względu na kol...
Odsłon: 5013
Jogurtowy obłoczek z pomarańczami to prawdziwy raj dla podniebienia. Lekki i...
Odsłon: 4908
Chleb tygrysi swoją nazwę zawdzięcza pięknym wzorom na chrupiącej skórce. Sam...
Odsłon: 12018
Składniki
Galaretki rozpuścić w 1 l wrzątku, ostudzić. Śnieżki i cukier puder wsypać do zimnego mleka i ubijać ok. 5 min. na puszystą, sztywną masę. Dodać twaróg i ubijać krótko, tylko do połączenia składników. Dodać wystudzoną galaretkę i wymieszać łyżką dokładnie ale delikatnie. Spód blachy (33 x 25cm) posmarować delikatnie tłuszczem i wyłożyć biszkoptami. Powoli (aby biszkopty się nie unosiły) wlewać masę serowo-cytrynową. Wstawić do lodówki. W tym czasie przygotować posypkę kokosową. Posypka kokosowa: W garnku rozpuścić masło z cukrem. Wsypać wiórki kokosowe i smażyć ok. 10-12 min. co jakiś czas mieszając aby się nie przypaliły. Delikatnie przestudzić i wyłozyć na stężałą masę serową, wyrównać. Wstawić do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Smacznego :-)
Przepisy Desery
Desery
Kokosowe kostki
Desery
Cynamonowo - kokosowa szarlotka
Desery
Tort czekoladowy z truskawkami i konfiturą różano-truskawkową
Desery
BIO szyszki z ryżu preparowanego i masy krówkowej
Kokosowe kostki
Dzisiaj polecam wam bardzo smaczne kokosowe kostki które przygotowałam z okaz...
Odsłon: 57
Cynamonowo - kokosowa szarlotka
Szarlotka jaką dzisiaj przygotowałam jest smaczna i aromatyczna, można by pow...
Odsłon: 126