Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robi furorę na każdej imprezie. Proste i mocno czekoladowe.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19267
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13045
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1699
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232140
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19267
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13045
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1699
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232140
Składniki
Spód. Ciasteczka miksujemy lub rozgniatamy wałkiem w torebce foliowej , dodajemy stopione masło. Tortownicę 16 cm, wykładamy folią przezroczystą i na nią kładziemy masę z ciasteczek, lekko dociskamy. Tortownicę wstawiamy do lodówki. Na garnek z wrzącą wodą nakładamy miskę z połamaną czekoladą i resztą składników , oprócz cukierków. Wolno na parze rozpuszczamy czekoladę. Na masę z ciastek wykładamy cukierki. Ostrożnie wylewamy przestudzoną czekoladę i na wierzch kładziemy krakersy czekoladowe. Ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin.