Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robi furorę na każdej imprezie. Proste i mocno czekoladowe.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34659
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 903
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 240
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3894
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34659
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 903
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 240
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3894
Składniki
Spód. Ciasteczka miksujemy lub rozgniatamy wałkiem w torebce foliowej , dodajemy stopione masło. Tortownicę 16 cm, wykładamy folią przezroczystą i na nią kładziemy masę z ciasteczek, lekko dociskamy. Tortownicę wstawiamy do lodówki. Na garnek z wrzącą wodą nakładamy miskę z połamaną czekoladą i resztą składników , oprócz cukierków. Wolno na parze rozpuszczamy czekoladę. Na masę z ciastek wykładamy cukierki. Ostrożnie wylewamy przestudzoną czekoladę i na wierzch kładziemy krakersy czekoladowe. Ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin.